Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Înscrieri grădiniţe 2022. Câte locuri sunt la stat în acest an

Înscrieri grădiniţe 2022. Câte locuri sunt la stat în acest an

Înscrieri grădiniţe 2022. Au fost scoase 35.000 de locuri în grădiniţele de stat din Capitală, anunţă oficial Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Dintre acestea, însă, mai bine de jumătate s-au ocupat la reînscrieri, spun directorii. Aşa că printre părinţi apar, din nou, îngrijorări. Cei mai mulţi se tem că nu vor mai găsi un loc disponibil.

Înscrieri grădiniţe 2022. Câte locuri sunt la stat în acest an
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2022   •   19:54

Pe 30 mai, încep oficial înscrierile la grădiniţă. Iar în Capitală acest anunţ le dă fiori părinţilor. Mulţi nu mai au speranţa că vor găsi un loc disponibil la grădiniţa din apropierea casei.

"221 de locuri avem disponibile, s-au reinscris 163 de preşcolari, avem 58 de locuri libere în acest moment pentru toate cele trei grupe: mica, mijlocie si mare. Probabil ca vom primi poate 10,12 dosare in plus.", spune Nadia Bubueanu, Directoarea Grădiniţei nr. 88 din Bucureşti. 

Eugen Ilea, preşedinte Federaţiei Naţionale a Părinţilor, filiala Bucureşti spune că anul trecut peste 1000 de copii au rămas fără locuri, din lipsă de infrastructura, dar şi din lipsa de personal. 

Numărul de cereri este mare şi pentru că mulţi părinţi din zone limitrofe, care lucrează în Capitală, vor să îşi înscrie copiii la grădăniţă în Bucureşti.

Înscrieri grădiniţe 2022. Cine are prioritate la înscriere

Motivele pentru care se creează aceste supraglomerări de dosare sunt multe, soluţii, însă, mai puţine. Aşa că s-a ajuns la situaţia în care criteriile de departajare sunt mult mai dure. Întâietate la înscriere au preşcolarii fără un părinte ori cu handicap. Apoi se aplică noi criterii.

"Se poate ajunge pana la a se tine cont de proximitatea locului de munca sau de existenta in unitati apropiate unitatii scolare a unor frati sau surori, explică Larisa Gonjete, inspector şcolar al ISMB.

Pentru cei rămaşi neînscrişi, rămâne doar varianta grădiniţelor private. Pentru care părinţii plătesc între 2.000 şi chiar 5.000 de lei pe lună.

În aceşti bani, sunt incluse şi opţionalele, dar şi materialele creative, cele mai multe culese direct din natură.

Dosarele de înscriere în grădiniţele de stat se pot depune până pe 10 iunie. Ulterior, documentele sunt înregistrate într-o aplicaţie electronică în care departajarea se face automat. 

×
Subiecte în articol: inscrieri gradinita 2022
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close