Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cea mai nouă înșelătorie din România: roșii legate cu ața de plante

Cea mai nouă înșelătorie din România: roșii legate cu ața de plante

Subvenţie cusută cu aţă albă. Un legumicultor din Bihor s-a dovedit a fi extrem de inventiv, ca să pună mâna pe banii din programul Tomata.

Cea mai nouă înșelătorie din România: roșii legate cu ața de plante
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    23 Iun 2022   •   19:28

Pentru că rămăsese în urmă cu recolta, a luat roşii de la piaţă şi le-a legat - la propriu - de plante. Inspectorii Direcţiei pentru Agricultură din județ au rămas cu gura căscată când au văzut de ce a fost în stare fermierul pentru cei 3.000 de euro puși în joc pentru fiecare exploatație.

Mai exact, omul a cumpărat roșii coapte din piață și le-a legat cu ață de plantele încă tinere, care mai aveau până să dea rod, ca să pară că sunt din producţia proprie.

După ce înșelătoria a ieșit la iveală, reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Bihor au declarat neeligibile dosarele depuse de fermierul inventiv.

Care sunt condițiile pentru a obține banii prin Programul Tomata 2022

Iată condițiile pe care cei înscriși în Programul Tomata trebuie să îndeplinească cumulativ pentru a primi bani de la stat:

-să solicite ajutorul de minimis prevăzut de hotărârea Guvernului

-să utilizeze o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp/ciclu de producție, cultivată exclusiv cu una dintre culturile menționate în programul TOMATA 2022
-să marcheze suprafața pentru care iau bani la loc vizibil, cu o placă indicator, pe care să se găsească inscripţia ”Program susţinere legume, anul 2022, beneficiar numărul ………….., Direcţia pentru Agricultură a Judeţului ………/ Municipiului Bucureşti”

-să obțină producțiile minime corespunzătoare culturii înființate să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu legume în spaţiile protejate, în anul 2022

– să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor,, completat începând cu data înfiinţării culturii și avizat de oficiul fitosanitar județean;

-să facă dovada obținerii producţiei minime realizate, prin documente justificative în funcție de forma de organizare, se arată în actul legii elaborat de Ministerul Agriculturii.

×
Subiecte în articol: News Hour with CNN
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close