Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Experimentul care arată cum poate citi Inteligența Artificială gândurile oamenilor: "Este pur și simplu o nebunie"

Experimentul care arată cum poate citi Inteligența Artificială gândurile oamenilor: "Este pur și simplu o nebunie"

Tehnologia Chat GPT nu este folosită doar pentru a scrie eseuri. Cercetătorii în domeniul inteligenței artificiale din Texas experimentează citirea minţii.

Experimentul care arată cum poate citi Inteligența Artificială gândurile oamenilor: "Este pur și simplu o nebunie"
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2023   •   20:01

Deşi tehnologia este departe de a fi aplicată în viaţa de zi cu zi, ea oferă o privire asupra modului în care companiile ar putea dezvolta o asistență virtuală mai robustă pentru a ajuta pacienții, precum și consumatorii, într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Donie O'Sullivan de la CNN a fost cobai într-un experiment fascinant de inteligență artificială.

Oamenii de știință de la Universitatea din Texas au descoperit cum să traducă activitatea cerebrală în cuvinte, folosind inteligența artificială.

La începutul acestei luni, au publicat o lucrare în care explică modul în care au pus voluntari să asculte clipuri audio în timp ce creierul lor era scanat de un aparat FMRI, iar algoritmii de inteligență artificială, aceeași tehnologie care se află în spatele Chat GPT, au reușit să afle ce ascultau voluntarii doar prin observarea creierului.

Este pur și simplu o nebunie. Poți să urmărești cum curge sângele prin creier. Și, folosind AI și GPT și orice altceva, să-l traduci în cuvinte.

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close