Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Interviu exclusiv cu Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski | Predicţii pentru sfârşitul războiului în Ucraina

Interviu exclusiv cu Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski | Predicţii pentru sfârşitul războiului în Ucraina

Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski, a explicat într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, care sunt ultimele instrumente pregătite pentru luptă ale armatei ruse şi cum s-ar putea termina războiul în Ucraina.

Interviu exclusiv cu Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski | Predicţii pentru sfârşitul războiului în Ucraina
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    20 Feb 2023   •   19:29

Dacă Ucraina va obține câteva victorii decisive în teritoriile ocupate de ruşi, acestea ar putea duce la încheierea războiului. Asta spune Mihailo Podoliak, consilier al lui Zelenski, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Potrivit lui Podoliak, Ucraina nu are în acest moment decât opțiunea unei victorii, alternativa fiind dezastruoasă pentru ţară.

El susţine că rușii vor încerca tactici noi, inclusiv asasinate la comandă şi destabilizarea moralului populaţiei pentru a câştiga războiul.

"Ceea ce spun rușii și ceea ce încearcă să facă nu rezolvă nicio problemă. Ei avansează în cel mai bun caz câțiva metri, odată la ceva timp. Atunci îi respingem, îi scoatem de acolo. De fapt, Statul Major General ucrainean definește necesitatea de a apăra Bakhmut ca fiind foarte importantă.

Și, în consecință, timp de cinci luni și jumătate au avut loc lupte intense, ceea ce ne permite să reducem în mod semnificativ eficacitatea de luptă a armatei ruse. Acolo, în Bakhmut, rămășițele armatei profesioniste și pregătite de luptă a Rusiei luptă de o parte și o corporație militară privată de cealaltă parte, să fie distruse. Acestea sunt, în esență, ultimele instrumente pregătite pentru luptă ale armatei ruse.

- Rezistă Ucraina până când vin tancurile din Occident? Abrams, Leopard?

Nu aș pune problema în felul acesta, dacă Ucraina va rezista până când vor fi date tancurile. Ucraina va câștiga războiul oricum.

Nu avem nicio opțiune. Vreau să înțelegeți, înțeleg că, atunci când sunteți la distanță, pare un mic război pentru teritoriu. Nu, este un război pentru supraviețuirea noastră. Nu avem opțiunea de a pierde războiul. Nu vom avea. Nu peste trei zile, ci peste trei ani, dar nu o vom avea.

Pentru că Rusia, dacă nu va pierde, va stabili o nouă linie de divizare, ne va ataca tot timpul, ne va provoca, va organiza acte teroriste pe teritoriul Ucrainei, va pune presiune asupra Europei, va încerca pe cât posibil să acționeze într-un mod criminal pentru a ucide pe cineva în Ucraina.

Așa că nu avem altă opțiune decât să câștigăm. Deci nu este vorba de a ne agăța de Abrams aici. Este o chestiune de contraatacuri eficiente. Adică, formarea mai multor brigăzi de asalt cu tancuri cu Leopards, Abrams și Challengers, este vorba de necesitatea de a accelera de-ocuparea teritoriului nostru.

Aceasta este sarcina noastră. Nu este vorba că vom rezista, ci că rezistăm acum. Nu avem niciun fel de îndoială că vom rezista. Repet întrebarea încă o dată. Trebuie să accelerăm de-ocuparea teritoriului. Rusia are nevoie de una, două, trei mari înfrângeri tactice, cum ar fi cele din Kherson, regiunea Harkov, pentru ca linia frontului să se prăbușească definitiv, armata rusă să fie demoralizată definitiv și să înceapă anumite procese politice sau procesele de conflict din Rusia însăși.

Pentru asta avem nevoie de tancuri. Avem nevoie de ele pentru a reprima în mod eficient apărarea din teritoriile ocupate pe care Federația Rusă o construiește de mult timp.

 - Credeți că rușii vor ataca Chișinăul?

Ei bine, nu vom permite acest lucru. Ucraina nu va permite ca Moldova să fie atacată. Oricât de ciudat ar suna astăzi, Ucraina nu va permite ca întreaga Europă să fie atacată.

Ucraina va lupta împotriva Rusiei în teritoriile ocupate. Noi îi vom opri aici. Mi se pare ciudat când Europa nu înțelege acest lucru, că acesta nu este un război pentru Ucraina, ci un război pentru Europa", a spus Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski într-un interviu exclusiv Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close