Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Invazie de țânțari în București. Boala mortală care poate fi cauzată de înțepătura insectei

Invazie de țânțari în București. Boala mortală care poate fi cauzată de înțepătura insectei

Zonele verzi din Capitală sunt invadate şi anul acesta de insecte. Zeci de copii au ajuns în camerele de gardă ale spitalelor din cauza înţepăturilor de ţânţari. Cei mai mulţi se aleg cu alergii severe şi infecţii, spun medicii.

Invazie de țânțari în București. Boala mortală care poate fi cauzată de înțepătura insectei
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2022   •   18:39

Medicii atrag atenţia că de multe ori muşcăturile de insecte pun şi o problemă de diagnostic atunci când micuţii prezintă şi febră mare.

Potrivit Primăriei Capitalei, în acest sezon au fost aplicate 10 tratamente pentru ţânţari. Soluţiile au ajuns atât în parcuri, cât şi în toate spaţiile verzi din Bucureşti, au transmis autorităţile.

Cu toate acestea, oamenii se plâng că sunt invadaţi de insecte atunci când ies la iarbă verde.

Zonele verzi din Bucureşti, invadate de insecte

Anul acesta, în România au fost înregistrate 7 cazuri cu West Nile, boala este provocată de un virus care se transmite prin înţepăturile de ţânţari infectaţi.

Virusul West Nile poate cauza o boală neurologică fatală la oameni, deși 80% dintre persoanele infectate nu au niciun fel de simptome.

Pentru a ne feri de înţepăturile de insecte, specialiştii ne recomandă să purtăm haine care să ne acopere cât mai mult din suprafaţa corpului. 

×
Subiecte în articol: tantari insecte
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close