Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dosarul Crevedia. Procurorii nu au scris în comunicat ce au făcut patronii staţiei GPL din Crevedia

Dosarul Crevedia. Procurorii nu au scris în comunicat ce au făcut patronii staţiei GPL din Crevedia

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă riscă între 5 și 12 ani de pușcărie. Actul de acuzare al Parchetului General conţine însă o serie de neclarităţi, a arătat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   19:07

Patronii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, vor sta în următoarele 30 de zile după gratii. Măsura a fost deja contestată de avocaţi.

Procurorii au pus şi sechestru pe 63 de imobile care aparţin firmei dar şi pe 15 conturi bancare, case şi clădiri care aparţin acţionarilor. Aceştia au ajuns de aseară până acum de două ori în faţa procurorilor, dar au refuzat să facă declaraţii.

Actul de acuzare al Parchetului General conţine o serie de neclarităţi, a arătat Carmina Pricopie, senior editor şi jurnalist de investigaţie, la Antena 3 CNN. 

Procurorii nu au scris în comunicat ce au făcut patronii staţiei GPL din Crevedia

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă riscă între 5 și 12 ani de pușcărie. Infracțiunea este de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. 

"Am încercat să vedem exact ce au făcut cei doi patroni. Potrivit Parchetului General, Doldurea și Stângă prin funcțiile de conducere pe care le dețineau în cadrul companiei au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitarea combustibilă GPL".

"Practic, cei de la Parchetul General ne spun ceea ce am văzut cu toții atâtea zile că acel depozit funcționa ilegal din anul 2020, că acolo se muta combustibil dintr-o cisternă în alta, că nimic nu era autorizat. Însă nu ne spun în clar exact ce au făcut cei doi patroni. Au dat ordin să se întâmple asta, câți bani au făcut de pe urma acestor activități ilegale, cât din toată această afacere a fost patronată de către cei doi indivizi, câți dintre angajați au declarat împotriva celor doi", a spus Carmina Pricopie, miercuri, la News Hour with CNN.

Citeşte şi: Patronii staţiei GPL de la Crevedia au fost arestaţi pentru 30 de zile

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close