Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mii de credincioşi au fost la slujba de Izvorul Tămăduirii să ia agheasmă

Mii de credincioşi au fost la slujba de Izvorul Tămăduirii să ia agheasmă

Creştin ortodocşii sărbătoresc astăzi Izvorul Tămăduirii. Denumirea de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului. Pentru a avea un an bogat, oamenii stropesc cu apă sfinţită în ziua praznicului grădinile şi livezile.

Mii de credincioşi au fost la slujba de Izvorul Tămăduirii să ia agheasmă
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   18:48

La Mănăstirea Ghighiu de lângă Ploiești, lăcaș ce poartă hramul Izvorului Tămădiurii, s-au strâns mii de credincioși. Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Ghighiu are o semnificație aparte.

"Este stabilit de Sinodul BOR ca zi de prăznuire de Izvorul Tămăduirii a icoanei făcătoare de minuni a maicii Domnului, numită Siriaca, care datează din secolul XVI.", a explicat maica Cipriana Lupaşcu, ghid al mănăstirii.

Din bătrâni se spune că de Izvorul Tămăduirii, este bine ca oamenii să se spele cu rouă şi să bea agheasmă, pentru a se feri de boli sau chiar pentru a se vindeca.

Jandarmii și polițiștii au fost și ei în număr mare la Ghighiu, pentru a se asigura că nu se produc incidente și că lumea nu se îmbulzește.

Sute de credincioși au venit după agheasmă și la Biserica Izvoarelor de Leac din judeţul Argeş. Se spune că apa tămăduitoare de aici a vindecat mulţi suferinzi. Oamenii au cărat bidoane mari şi pentru cei de acasă.

Pe o ploaie torenţială mii de pelerini au venit şi la biserica Buna Vestire din Brăila pentru a lua din apa care izvorăşte la temelia lăcaşului sfânt.

Oamenii sunt convinşi că dacă au credinţă se pot vindeca de boli cu această apă.

Toţi cei care au trecut astăzi pe la Biserica Buna Vestire au primit binecuvantarea Arhiepiscopului Dunării de Jos.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close