Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Jens Stoltenberg, interviu la CNN despre scenariile crizei dintre Rusia și Ucraina: "Am luat totul în calcul"

Jens Stoltenberg, interviu la CNN despre scenariile crizei dintre Rusia și Ucraina: "Am luat totul în calcul"

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a detaliat scenariile luate în considerare de Alianța Nord-Atlantică în evoluția crizei de la granița ruso-ucraineană.

Jens Stoltenberg, interviu la CNN despre scenariile crizei dintre Rusia și Ucraina: "Am luat totul în calcul"
Sursa foto: Twitter @jensstoltenberg
11 Feb 2022   •   18:52

Într-o discuție purtată chiar la baza militară Mihail Kogălniceanu cu corespondentul CNN, Frederik Pleitgen, Stoltenberg (foto, centru) a spus că numărul de soldați masați de Rusia la graniță crește, concomitent cu scăderea timpului de avertizare.

Jens Stoltenberg: "Rusia își crește atât numărul de soldați, cât și pregătirea și capacitatea de a interveni și a desfășura operațiuni agresive într-un timp foarte scurt. Deci, numărul trupelor crește în timp ce perioada de avertizare scade."

Frederik Pleitgen: "Credeți că sunt șanse ca Rusia să declanșeze o invazie?"

Jens Stoltenberg: "Există un pericol real și suntem pregătiți pentru mai multe scenarii care includ orice posibilitate, de la o invazie totală, până la agresiuni militare mai reduse împotriva Ucrainei, acțiuni subversive și atacuri informatice de anvergură. Deci, ideea e să fim pregătiți. Însă, în timp ce ne pregătim pentru tot ce este mai rău, lucrăm intens pentru o soluție politică și pașnică. Și este încă posibil ca Rusia să procedeze la dezescaladare."

Frederik Pleitgen: "Cât de important este angajamentul SUA de a trimite aceste întăriri aici, pe flancul estic al NATO?"

Jens Stoltenberg: "Salut călduros desfășurarea forțelor suplimentare ale SUA, atât pentru faptul că SUA sunt, de departe, cel mai mare stat aliat, care contribuie cu mii de militari, cât și pentru că această desfășurare transmite un mesaj foarte puternic în legătură cu angajamentul neclintit al SUA față de NATO și de securitatea europeană".

×
Subiecte în articol: NATO Jens Stoltenberg scenarii Rusia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close