Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cu Joe Biden la 42% încredere, democrații l-au trimis în campanie pe fostul președinte Barack Obama

Cu Joe Biden la 42% încredere, democrații l-au trimis în campanie pe fostul președinte Barack Obama

Rezultatele alegerilor legislative din SUA, de la jumătatea mandatului prezidențial, vor avea efecte în întreaga lume.

Cu Joe Biden la 42% încredere, democrații l-au trimis în campanie pe fostul președinte Barack Obama
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2022   •   20:11

Însă configurația finală în Camera Reprezentanților și în Senat va fi decisă de alegătorii americani pe baza răspunsului, mai mult sau mai puțin convingător, dat de politicieni la temele de agendă internă.

Experții au întocmit o listă cu problemele cheie care vor decide soarta alegerilor americane "midterm".

Cu toate că inflația a rămas stabilă în septembrie în Statele Unite, la +6,2%, americanii se plâng că prețul vieții a crescut și că nu mai fac față cheltuielilor zilnice.

Specialiștii apreciază că prețurile au atins un nivel record pentru ultimii 40 de ani. Alimentele s-au scumpit cu 13% în ultimele 12 luni, iar costurile pentru locuințe și îngrijire medicală s-au majorat, de asemenea.

Ce  îi preocupă pe americani se va reflecta în votul din 8 noiembrie

Economia, locurile de muncă dar și atacurile armate îi preocupă foarte mult pe americani. Statele Unite sunt țara cu cele mai multe decese provocate de arme de foc.

Decizia Curții Supreme de a anula dreptul la avort la nivel federal a fost urmată de ample manifestații de stradă. Imigrația şi problemele legate de climă sunt, și ele, subiecte care îi preocupă în diverse grade pe alegătorii americani.

În contextul în care doar 42 la sută dintre alegători aprobă performanța președintelui Biden, republicanii se declară încrezători că vor obține, după data de 8 noiembrie, controlul Camerei Reprezentanților, ba poate chiar și pe cel asupra Senatului.

În acest an, rata de aprobare a președintelui Biden a scăzut constant, ajungând chiar până la 36% în lunile mai și iunie.

În aceste condiții, democrații îl scot la înaintare pe fostul președinte american, Barack Obama, care face campanie asiduă pentru candidații partidului prezidențial la Senat, Cameră și la posturile de guvernator de stat.

Cum îi motivează Obama pe alegători să iasă la vot: "Lăsați telefoanele, ieșiți de pe TikTok"

"Dacă sunteți speriați, nu vă ascundeți. Dacă sunteți anxioşi, nu vă băgați capetele în nisip. Dacă vă simțiți frustrați acum, nu vă plângeți, nu vă izolați.

Nu vă păcăliți crezând că nimic din ceea ce spuneți nu contează. Am nevoie să vă ridicați de pe canapele şi să mergeți să votați.

Lăsați telefonul deoparte, luați o pauză de la TikTok şi mergeți la vot", a spus fostul președinte la un recent eveniment electoral.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Barack Obama Alegeri SUA 2022
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close