Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Patru judecători, găsiți inapți după ce au picat testarea psihologică. Erau înscriși pentru funcții de șefi

Patru judecători, găsiți inapți după ce au picat testarea psihologică. Erau înscriși pentru funcții de șefi

Un concurs organizat de CSM scoate la iveală detalii îngrijorătoare: cel puțin patru magistrați din cei înscriși erau inapți din punct psihologic.

de Ana Ciuvică    |    22 Apr 2024   •   18:40

Rezultatele concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere de către judecători, au fost publicate pe site-ul Institutului Național al Magistraturii.

Datele sunt îngrijorătoare.

Pentru a promova acest concurs, candidații, judecători cu experiență care vor să obțină funcția de președinte sau vice președinte de instanță trebuie să susțină un examen scris, un proiect, dar și un test psihologic.

La acest test psihologic au fost semnalate cela mai multe probleme, inițial cinci candidați au fost declarați inapți de către Comisie, iar la reexaminare, 4 dintre ei au fost declarați în continuare inapți de a ocupa funcții de conducere.

Candidații nu au putut ocupa funcții de conducere, dar asta nu înseamnă că nu sunt în continuare judecători.

Ce presupune testul psihologic

Mai mulți candidați se prezintă în fața unei comisii unde le sunt prezentate mai multe spețe pe care trebuie să le rezolve.

Comisia încearcă să-și dea seama de raționamentul lor, de capacitatea lor de a lua decizii, dar și despre stabilitatea lor.

În acest moment, în instanțele din România sunt cel puțin patru judecători care iau decizii care pot schimba vieți, declarați inapți.

×
Subiecte în articol: judecatori testare psihologică
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close