Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Jurnalistul CNN, Clarissa Ward, povestește cum a fost obligată, de pe o zi pe alta, să îmbrace haine musulmane, în Kabul

Jurnalistul CNN, Clarissa Ward, povestește cum a fost obligată, de pe o zi pe alta, să îmbrace haine musulmane, în Kabul

Militanţii talibani controlează, acum, cea mai mare parte a capitalei Kabul. Corespondentul CNN, Clarissa Ward, e o femeie reporter în mijlocul lor a povestit cum totul s-a schimbat, de la o zi la alta. Duminică, relata cu eşarfa la gât şi capul descoperit. Luni, a fost nevoită să respecte noua lege din Kabul.

Jurnalistul CNN, Clarissa Ward, povestește cum a fost obligată, de pe o zi pe alta, să îmbrace haine musulmane, în Kabul
Sursa foto: CNN
de Mia Lungu    |    16 Aug 2021   •   21:54

Clarissa Ward, corepondentul CNN la Kabul, relata duminică, înainte ca talibanii să ocupe Capitala:

"Talibanii sunt la porțile orașului Kabul. Am auzit mai devreme un comunicat de la purtătorul de cuvânt al talibanilor, care a spus că nu vor intra în oraș cu forța, ci că vor să intre pașnic. A îndemnat oamenii să stea acasă, să nu încerce să fugă. A spus că va fi o amnistie generală pentru toți cei care au lucrat cu guvernul sau cu forțele de securitate, atât timp cât nu încearcă să lupte cu talibanii".

Luni, după ce talibanii au ocupat Kabulul, Clarissa Ward a apărut purtând chador, un veșmânt negru în care doar fața este vizibilă. 

"Când plecăm din baza noastră, vedem cine este la putere acum. Luptătorii talibani au inundat capitala. Zâmbitori și victorioși, au ocupat acest oraș cu șase milioane de locuitori în doar câteva ore. Abia dacă au tras câteva gloanțe. Așa ceva nu mă așteptam să văd vreodată.

Foarte mulți luptători talibani, în timp ce în spatele nostru este Ambasada SUA. Strigă „moarte Americii!”, dar par prietenoși în același timp. Este absolut bizar. Dar spiritul primitor are o limită, iar prezența mea provoacă tensiuni.

Tocmai mi-au spus că mă dau într-o parte că sunt femeie. Povestea de astăzi este despre oamenii care nu sunt pe stradă, care nu se simt în siguranță, care sunt înlemniți de teamă, care se întreabă ce le rezervă viitorul, care se ascund. Sunt zeci de mii, poate chiar sute de mii în acest oraș.

Nu putem să-i vedem și nici nu vorbesc, deoarece sunt îngrijorați că vocile lor sunt în mare parte amuțite. Sunt mai puține femei astăzi pe stradă. Astăzi vedem mai multe burka pe stradă și mult mai puține femei."

×
Subiecte în articol: Clarissa Ward Kabul haine chador burka
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close