Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Klaus Iohannis, despre aderarea la Spațiul Schengen: "Mai este cale lungă și este nevoie de multe negocieri"

Klaus Iohannis, despre aderarea la Spațiul Schengen: "Mai este cale lungă și este nevoie de multe negocieri"

Mai este cale lungă și este nevoie de multe negocieri și multe discuții, a spus Klaus Iohannis despre aderarea României la Spațiul Schengen.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2023   •   19:07

Negocierile de aderare a României la Spațiul Schengen sunt complicate pentru faptul că suntem analizați la pachet cu Bulgaria, a spus Klaus Iohannis, aflat la un summit de la Bruxelles.

"Nu vreau să creadă cineva că suntem la un mic pas de un rezultat favorabil pentru România”.

"Dosarul Shengen este un dosar european care nu a mers așa cum a trebuit. În cazul nostru, anul trecut, cam tot la începutul iernii, Austria a refuzat să acorde un vot pozitiv pentru intrarea României în Schengen.

De atunci toată lumea negociază pe absolut toate palierele. Acum, în ultima vreme a apărut o oarecare flexibilizare a poziției austriece, însă, vreau să fiu foarte sincer, mai este cale lungă și este nevoie de multe negocieri și multe discuții”, spune Klaus Iohannis.

Citește și: România se mulțumește cu "Air Schengen" și încearcă să obțină un calendar de aderare completă în 2024, în timp ce Bulgaria refuză și așteaptă "ghilotina" din Olanda

El precizează că în negocieri intervin ministerele de Externe și Interne, precum și reprezentanța României la Bruxelles.

"Nu vreau să creadă cineva că suntem la un mic pas de un rezultat favorabil pentru România. Este nevoie de foarte, foarte multe negocieri în continuare”, încheie Iohannis.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close