Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Klaus Iohannis, în cea mai grea zi de la începutul epidemiei: ”Voi convoca mâine o ședință pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive”

Klaus Iohannis, în cea mai grea zi de la începutul epidemiei: ”Voi convoca mâine o ședință pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive”

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații în ziua în care România a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la începutul epidemiei.

Klaus Iohannis, în cea mai grea zi de la începutul epidemiei: ”Voi convoca mâine o ședință pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive”
de Adelina Miron    |    19 Oct 2021   •   18:30

Klaus Iohannis a anunțat că mâine va organiza o ședință cu autoritățile responsabile de gestionarea crizei sanitare, în care va fi discutată implementarea unor măsuri mai restrictive.

„Nu este un simplu număr. Sunt 18.863 de inimi de români care de astăzi bat cu teamă de necunoscut. Cu teama că sunt bolnavi de COVID-19, fiecare dintre ei cu familie și oameni dragi, care poate au luat și ei la rândul lor boala. 574, nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș.

Oameni care în urmă cu câteva săptămâni se bucurau de viață, visau, își făceau planuri de viitor, lasă acum în urmă lacrimile și disperarea celor care le plâng moartea. (...) 

1.805 nu este un singur număr, sunt 1.805 de români care se luptă minut de minut pentru fiecare gură de aer. (...)

Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar ne arată că valul 4 se dovedește mult mai agresiv decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze. (...)

Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară. Cauzele sunt multiple, dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.”, a transmis Klaus Iohannis.

Bilanț COVID-19 din 19 octombrie 2021, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 noi cazuri de coronavirus.

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 42.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 pandemie Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close