Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Legea offshore a fost votată de Senat după un nou scandal

Legea offshore a fost votată de Senat după un nou scandal

Aşteptată de ani de zile, legea offshore, fără de care nu au putut fi extrase gazele din Marea Neagră până în prezent, a fost votată de Senat, astăzi. 

Legea offshore a fost votată de Senat după un nou scandal
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2022   •   19:09

Aleşii nu au luat însă în considerare solicitările companiilor din energie, deci nu este clar dacă investiţiile vor fi sau nu deblocate.

În timp ce coaliţia de guvernare susţine că legea va asigura independenţa energetică a României, AUR spune că este un act de trădare naţională.

Coaliţia de guvernare, prin semnătura a cinci iniţiatori - preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi liderul grupului minorităţilor reprezentate în Parlament, Varujan Vosganian -, a depus această iniţiativă la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Legea offshore a fost votată de Senat. Forul decizional este Camera Deputaților

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offhsore va fi dezbătută, după votul Senatului, de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

×
Subiecte în articol: legea offshore Senat gaze Marea Neagrã
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close