Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Localitatea din România unde oamenii merg zeci de kilomentri ca să-şi ridice pensia | De ce nu mai vine poştaşul la ei

Localitatea din România unde oamenii merg zeci de kilomentri ca să-şi ridice pensia | De ce nu mai vine poştaşul la ei

În România secolului XXI, oamenii dintr-o localitate din Hunedoara parcurg zeci de kilometri pentru a-şi primi pensiile. De ce nu mai vine postașul la ei.

Localitatea din România unde oamenii merg zeci de kilomentri ca să-şi ridice pensia | De ce nu mai vine poştaşul la ei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    10 Ian 2023   •   19:35

Mai exact, zeci de pensionari, unii care se deplasează cu mare greutate, își pot primi corespondența și pensiile doar 2 zile pe săptămână şi asta dacă se înghesuie într-un spațiu mic alocat de primărie unei angajate de la Poșta Română.

Situația o regăsim în comuna Vețel, din județul Hunedoara, unde poștașul nu mai vine la porțile localnicilor, ci invers.

Localitatea din România unde oamenii merg zeci de kilometri ca să-şi ridice pensia 

Localnicii comunei Vețel vin la poșta improvizată marțea și miercurea.

Pensionarii ajung cu ore bune mai devreme pentru a fi siguri că reușesc să își găsească în maldărele de hârtii facturile lor și, în unele cazuri, ale vecinilor. Pentru că mulți dintre ei nu se pot deplasa.

Bătrânii vin de la zeci de kilometri distanță, pentru că aici se împart facturile, scrisorile și pensiile pentru 4 comune.

"Ce să fac. De la 6 sunt aici. Aștept pensia", spune o bătrână.

"Acuma așteptăm, dar când vine gerul, frigul ce facem", întrebă un bărbat

În trecut aici era spațiul Poștei Române, însă s-a renunțat la el din lipsă de personal. Era doar un singur angajat care mergea din poartă în poartă. Acum situația stă invers.

Spațiul unde oamenii se înghesuie pentru a-și primi pensiile, scrisorile și facturile este al primăriei. Activitatea de poștă aparține exclusiv Poștei Române, dânșii cu probleme de reduceri, personal.

"Există o persoană angajată a dânșilor care a venit, a solicitat un spațiu ca să vină cel puțin de 2 ori pe săptămână pentru corespondență și pentru pensii", spune Ioan Henţiu, primar comuna Veţel. 

Reprezentanții Poștei Române spun că au scos de câteva ori la concurs postul de poștaș, dar nu s-a înscris nimeni, că banii sunt prea puțini.

×
Subiecte în articol: pensii Posta Romana localitate
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close