Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii care lucrează cu inteligența artificială au salarii mari: ”Pot câștiga până la 20.000 de euro lunar”

Românii care lucrează cu inteligența artificială au salarii mari: ”Pot câștiga până la 20.000 de euro lunar”

Românii care lucrează cu inteligenţa artificială au salarii de peste 8.000 de euro pe lună. Companiile caută angajaţi care pot să ţină pasul cu schimbările din era digitală. Pe zi ce trece apar şi meserii noi în acest domeniu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   19:19

Specialiştii în recrutare spun că tot mai multe persoane se reprofilează şi caută să lucreze în IT, atrase de salariile mari. În unele cazuri, este nevoie doar de un curs de specializare.

”Inteligența artificială deja a început să scrie coduri singură, deci trebuie să ne reprofilam pe ce ține de inteligența artificială.

Cu timpul o să înlocuiască total anumite poziții în IT și atunci trebuie să se reinventeze alte roluri în IT.

Dă soluțiile foarte bune, 50 la sută din timp îl recuperăm, dar trebuie să existe specialiști care să îi dea ideile pe care să le implementeze”, a declarat Sorina Faier, specialist HR.

Citește și: Ea este Lavinia Burcă, o tânără de 24 de ani, care a murit într-un accident cumplit, în județul Suceava. Soțul său, Ionuț, cu care s-a căsătorit recent, se află în stare gravă la spital

Cei care lucrează în IT continuă să primească printre cele mai mari salarii. Un Python Developer poate câştiga peste 4.000 de euro pe lună, iar salariul unui Senior Data Engineer depăşeşte 6.000 de euro pe lună.

”Salariile pot ajunge până la 7-8 mii de euro liniștit, mai ales că acum specialiștii IT nu au exclusivitate și bineînțeles că există specialiști IT care pot câștiga până la 20 de mii de euro lunar, dar astea sunt excepții, nu putem generaliza”, mai spune Sorina Faier, specialist HR.

Cei care vor să lucreze în IT nu au nevoie neapărat de o facultate de profil. Pot urma cursuri care durează de la patru săptămâni, până la doi ani. Preţurile încep de la câteva mii de euro.

Cele mai mari salarii din IT

Python Developer 2.600 – 4.400 euro

Machine Software Engineer C++ 1.800 – 2.100 euro

Senior Data Engineer – 5.800 - 6.600 euro

Sursa: platforma de recrutare

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close