Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mamele și bebelușii se îmbolnăvesc de frig în maternitățile din Timișoara, după oprirea gazelor: ”Am răcit aici”

Mamele și bebelușii se îmbolnăvesc de frig în maternitățile din Timișoara, după oprirea gazelor: ”Am răcit aici”

Se redeschide robinetul la gaze, în Timişoara. Însă numai pentru o săptămână.

Mamele și bebelușii se îmbolnăvesc de frig în maternitățile din Timișoara, după oprirea gazelor: ”Am răcit aici”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2021   •   19:37

După ce gazele au fost oprite în tot municipiul, managerii de spitale au fost nevoiți să apeleze la soluții temporare: aeroterme și aparate de aer condiționat. În maternităţi, nou-născuţii au fost înveliţi în pături.

Din cauza frigului din saloane, bebelușii au fost luați de lângă mame, înghesuiți în pătuțuri și acoperiți cu prosoape și pături. În saloane, proaspetele mămici se înfofolesc în halate de iarnă.

Şi pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean au fost nevoiţi să îndure aceleași condiţii.

Furnizorul de gaze din Timișoara a sistat livrarea către compania locală de termoficare din cauza datoriilor de peste 70 de milioane de lei. Primarul Dominic Fritz şi ministrul Energiei spun că au găsit o soluţie, însă doar pentru o săptămână.

„Pentru Timișoara, s-a găsit un furnizor care pentru o săptămână, împreună cu primarul au căzut de acord să livreze gaze. Este o soluție provizorie. Aseară am discutat cu primarul, cu prefectul și cu furnizorul.

Primarul să știe că dacă nu găsește o sursă de finanțare, tuturor furnizorilor le va fi teamă că rămân cu gazul livrat și neplătit. Trebuie să caute soluții pentru a debloca și stabiliza situația din Timișoara pentru această iarnă.

Problema de la Timișoara e strict a administrației locale, cum și-au gestionat problema așa o au.

Noi am intervenit ca să îi ajutăm să câștige timp", a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close