Antena 3 Emisiuni News Hour with CNN Mâncăm E-uri pe pâine zilnic, pentru că nu citim etichetele. Ce boli pot provoca aditivii

Mâncăm E-uri pe pâine zilnic, pentru că nu citim etichetele. Ce boli pot provoca aditivii

de Redacția Antena 3    |    06 Aug 2021   •   19:34
Mâncăm E-uri pe pâine zilnic, pentru că nu citim etichetele. Ce boli pot provoca aditivii
Sursa foto: Hepta

Mâncăm zilnic E-uri ți asta pentru că, de cele mai multe ori, nu suntem atenți la conținutul alimentelor, scris pe etichete. Medicii nutriționiști spun că, pe termen lung, acești aditivi pot duce la boli digestive sau chiar cancer.

Puțini oameni știu că o porție de mici cu muștar poate conține chiar peste 20 de aditivi.

”Dacă discutăm despre un consum constant de alimente cu cel puțin 3 E-uri, atunci în mod cert, pe termen lung, vom putea să experimentăm patologii cronice digestive, metabolice, dacă nu chiar boală oncologică”, a spus medicul nutriționist Florin Bălănică.

Pentru a evita E-urile, conservanții și aromele din mâncare, ar trebui să eliminăm complet din meniul zilnic produsele procesate, să gătim mai mult în casă și să ne orientăm mai mult către producătorii tradiționali sau către produsele bio.

”Soluția este în a avea câțiva producători în care să avem încredere și eventual chiar să testăm noi produsul pe care îl cumpărăm.

Dacă evităm produsele procesate, evităm cea mai mare parte a E-urilor”

Orice produs care conține mai mult de 3 E-uri sau orice altă substanță pe care nu o cunoaștem, ar trebui tăiat de pe lista de cumpărături.

×
Subiecte în articol: E-uri aditivi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close