Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Marcel Ciolacu: "Oamenii obișnuiți nu vor plăti niciun fel de taxe în plus"

Marcel Ciolacu: "Oamenii obișnuiți nu vor plăti niciun fel de taxe în plus"

"Oamenii obișnuiți nu vor plăti niciun fel de taxe în plus", spune premierul Marcel Ciolacu în discursul de asumare a proiectului privind măsurile fiscale. El amintește și de cazul „Buzatu” și afirmă că va avea „toleranță zero față de corupție”.

de Claudia Popovici    |    26 Sep 2023   •   19:12

Marcel Ciolacu şi-a asumat răspunderea Guvernului pe proiectul de lege care cuprinde mai multe măsuri fiscale de reducere a cheltuielilor bugetare și de creștere a taxelor.

„Repet, ca să fie clar: oamenii obișnuiți nu vor plăti niciun fel de taxe în plus! Vor fi supraimpozitate însă profitul excesiv, luxul și viciile! Cine are proprietăți scumpe, de peste 500 de mii de euro, sau iahturi ori mașini scumpe, este normal să plătească mai mult!

De asemenea, alcoolul, tutunul, băuturile cu zahăr și, ulterior, jocurile de noroc trebuie taxate mai mult! Pentru că efectele lor devin probleme majore de sănătate publică!

Iar eu nu pot asista nepăsător la distrugerea unor generații întregi”, spune premierul Marcel Ciolacu, în discursul de asumare a proiectului privind măsurile fiscale.

"Nu voi fi niciodată solidar cu cei care confundă funcția publică cu moșia proprie!"

El amintește și de cazul lui Dumitru Buzatu, prins de DNA când lua mită de 1,2 milioane de lei pentru a favoriza un contract. 

„Știu că, în aceste zile, românii de bună-credință se întreabă ce se va întâmpla cu taxele și impozitele lor, dacă acești bani vor fi bine cheltuiți sau vor ajunge prin vreun portbagaj. Înțeleg aceste îngrijorări ale românilor și tocmai de aceea, astăzi, de la tribuna Parlamentului vreau să transmit un mesaj foarte clar pentru toți cei care sunt în serviciul public, politicieni sau nu.

Această guvernare este despre reforme și economie, despre binele românilor și dezvoltarea României. Cei care vor să folosească funcția publică sau politică pentru beneficii personale nu vor fi tolerați în această guvernare și nu se vor putea ascunde după carnetele de partid. Am văzut că, cei care clamau , acum fac scut în jurul penalilor din propriul partid.

Spre deosebire de ei - eu și acest Guvern vom avea toleranță zero față de corupție. Solidaritatea noastră este doar cu românii, în special cu cei care își numără banii de la un salariu la altul. Solidaritatea noastră este cu pensionarii, cărora le vom crește pensiile. Solidaritatea noastră este cu firmele care fac profit, dau locuri de muncă pentru români și își plătesc corect taxele în România.

Dar nu voi fi niciodată solidar cu cei care confundă funcția publică cu moșia proprie! Nu voi tolera niciun exces! Și le cer tuturor celor care sunt în slujba românilor să se gândească de două ori înainte de a aviza vreo achiziție.

Ne putem face treaba și fără cele mai noi mașini, telefoane sau deplasări externe al căror singur scop e plimbarea. Rețineți, dragi colegi: noi putem legifera foarte multe, dar nu putem legifera bunul-simț și responsabilitatea! Asta depinde de fiecare dintre noi”, adaugă premierul.

"România are nevoie de această reformă majoră”

„Eu sunt pregătit să mi-o asum. Este singura șansă pentru a continua dezvoltarea acestei țări, singura șansă pentru a crește nivelul de trai al generațiilor actuale și viitoare.

Prin urmare, având în vedere toate argumentele expuse mai sus, în temeiul articolului 114 din Constituția României, Guvernul își angajează răspunderea asupra Proiectului de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung”, încheie premierul Marcel Ciolacu, în şedinţa comună pentru asumarea răspunderii guvernului pe pachetul de măsuri fiscale. 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close