Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mașina pe GPL, soluția șoferilor după explozia prețurilor la carburanți

Mașina pe GPL, soluția șoferilor după explozia prețurilor la carburanți

Românii încep să se orienteze către GPL, din cauza prețurilor uriaşe la carburanți. Anul acesta, în service-urile specializate, cererea pentru montajul acestor instalaţii s-a dublat. Cei mai mulți clienți spun că vor să reducă astfel costurile de transport. Diferența de preț dintre un plin de benzină și unul de GPL este de aproximativ 50%.

Mașina pe GPL, soluția șoferilor după explozia prețurilor la carburanți
Sursa foto: Antena 3
de Silvian Trandafir    |    08 Noi 2021   •   19:01

Service-urile specializate lucrează la foc automat. Cererea pentru montajul de instalații GPL a crescut mult față de anul trecut.

"La nivelul Bucureștiului creșterea a fost de 100%, iar la nivel național creșterea este unde între 60-70%", a spus Cosmin Vasile, director firmă instalații GPL.

Principalul motiv invocat de cei care recurg la această metodă este costul redus.

"Oamenii montează instalații de GPL pentru economie, 40-45 la sută", spune Mirel Beizadea, director firm[ instalaţii GPL.

De exemplu, cu un full de 50 de litri de benzină o mașină standard care consumă 8 litri poate parcurge 625 de km, iar costul va fi de 315 lei.

Pe cealaltă parte aceași masină cu un full de GPL de 50 de litri poate parcurgeaproximativ 565 de km, însă costul va fi de 165 de lei, adică o economisire de aproximativ 150 de lei.

Montajul unei instalații de GPL poate începe de la 2500 de lei și poate ajunge chiar și la peste 6000 de lei. Potrivit specialiștilor, costul se amortizează în maximum 20 de mii de km.

Din punct de vedere al siguranței, noile instalații de GPL sunt dotate cu sisteme de siguranță pentru a elimina riscul unei explozii.

Paradoxal, cu toate că cererea pentru instalații a crescut, pentru stațiile de alimentare cu GPL vânzările au scăzut.

Cei care doresc să-și monteze isntalație de GPL pe mașină trebuie să știe că există câteva restricții legislative, precum interzicerea de a intra cu mașina în parcările subterane.


 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close