Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Soluţii pentru facturile românilor. Măsurile luate în calcul de guvernanţi

Soluţii pentru facturile românilor. Măsurile luate în calcul de guvernanţi

De mai bine de trei luni, guvernanţii spun că vor găsi soluţii pentru facturile românilor, dar soluţii concrete nu au găsit. Antena 3 a aflat pe surse ce se discută chiar la această oră în sedinţă.

Soluţii pentru facturile românilor. Măsurile luate în calcul de guvernanţi
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2022   •   18:30

E vorba de patru măsuri pe care guvernanţii ar vrea să le adopte şi anume: plafonarea la maximum 5% a adaosului comercial al distribuitorilor, reducerea TVA la factură până la 5%, acordarea de vouchere consumatorilor vulnerabili, aici ar fi vorba de 4 milioane de gospodării care ar beneficia de ajutor, şi creşterea producţiei de energie electrice prin redeschiderea unor hidrocentrale.

Românii nu mai fac faţă scumpirilor şi spun că alimentele s-au scumpit, la fel ca şi curentul, gazele sau combustibilii. 

Virgil Popescu, despre noi măsuri în criza energetică: "Vrem o soluţie pe termen mai lung. Trebuie să ne gândim şi la iarna următoare"

"Lucrăm pe mai multe scenarii, dar nu vrem să fie o situaţie să rezolvăm o problemă de două-trei-cinci luni. Vrem o soluţie pe un termen mai lung şi atunci e clar că ea trebuie să înglobeze mai multe ministere - Ministerul Energiei şi ANRE-ul şi Finanţele, vizavi de impozitări şi Ministerul Muncii şi Ministerul Agriculturii şi Ministerul Economiei, pentru că ne gândim şi la investiţiile care vor fi", a afirmat Virgil Popescu.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a explicat cauzele pentru scumpirile din ultima perioadă.

"Cauza este identificată: scumpirile din energie. Pe lângă aceste scumpiri, a venit o lege cu nişte norme total ineficiente pentru o durată destul de lungă, respectiv noiembrie, decembrie şi ianuarie. Acestea sunt efectele", a spus Ciolacu.

×
Subiecte în articol: facturi energie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close