Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un produs special pentru diabetici este folosit ca metodă de slăbit. Bolnavii riscă să rămână fără tratament!

Un produs special pentru diabetici este folosit ca metodă de slăbit. Bolnavii riscă să rămână fără tratament!

Este alertă pe piaţa medicamentelor după ce un tratament pentru diabetici este cumpărat masiv de persoane care vor să slăbească.

Un produs special pentru diabetici este folosit ca metodă de slăbit. Bolnavii riscă să rămână fără tratament!
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   18:44

Fenomenul trece de graniţele României, farmaciile se golesc, iar producătorul nu mai face faţă cererilor. 

Bolnavii de diabet riscă să rămână fără tratamentul vital.

Ozempic a fost intens promovat pe reţelele sociale de cei care vor să slăbească. Farmaciştii rămân fără stocuri şi se plâng că se confruntă cu o avalanşă de persoane care cer insistent produsul pentru a scăpa de kilogramele în plus. Tratamentul este destinat doar pacienților cu diabet zaharat.

Potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului, varianta aprobată pentru obezitate în doza adecvată ar urma să fie disponibilă în viitor şi în România.

Citiţi şi: Analize gratuite în România pentru o boală care afectează 700 de milioane de oameni. Anunțul ministrului Alexandru Rafila

Pe reţelele sociale sunt o mulţime de grupuri unde se discută intens despre Ozempic, medicamentul pentru cei cu diabet zaharat. Cum produsul se eliberează doar pe baza de prescripţie, cei care vor să slăbească caută pe internet medici care eliberează astfel de reţete.

Farmaciştii se plâng că se confruntă cu o mulţime de persoane care cer medicamentul deşi nu au reţetă.


 

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close