Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mercurul din curtea unei școli, strâns cu mături, lopeți și seringi de autoritățile depășite, la Suceava

Mercurul din curtea unei școli, strâns cu mături, lopeți și seringi de autoritățile depășite, la Suceava

Polițiștii și pompierii din Suceava au avut o intervenție anevoioasă în curtea unei școli din Suceava. Pentru a reuși să strângă mai multe fragmente de mercur împrăștiate pe calea de acces spre terenul de sport de la Școala Gimnazială nr. 8 din cartierul sucevean George Enescu aceștia au avut nevoie de lopeți, mături și seringi. Mercurul este o substanță foarte periculoasă și greu de manevrat.

Mercurul din curtea unei școli, strâns cu mături, lopeți și seringi de autoritățile depășite, la Suceava
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2022   •   19:35

În cele din urmă, forțele de intervenție au trebuit să decapeze tot pământul și toată iarba pentru a putea culege toate fragmentele de mercur.

Polițiștii au deschis un dosar penal de cercetare pentru a afla cum a ajuns mercurul în incinta școlii.

Alarma a dat-o, din câte se pare, un profesor de fizică, iar la fața locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, dar și de la poliție.

„Colegii mei care s-au deplasat la fața locului au adunat întreaga cantitate de mercur și au decontaminat zona. Totul a fost predat colegilor de la IPJ Suceava, care urmează să stabilească exact ce anume s-a întâmplat”, a declarat căpitanul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, potrivit monitorulsv.ro.

×
Subiecte în articol: Mercur Suceava şcoală
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close