Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministerul Mediului, rezultatele analizelor de toxicitate ale fumului de la Petromidia

Ministerul Mediului, rezultatele analizelor de toxicitate ale fumului de la Petromidia

Agenția pentru Protecția Mediului a trimis probe de laborator pentru a vedea dacă fumul de la incendiul produs la Petromidia este toxic pentru populație. Rezultatele au fost anunțate în direct la Antena 3 CNN.

de Ioana Mircea    |    21 Iun 2023   •   18:27

Purtătorul de cuvânt al ministerului Mediului, Mihai Drăgan, a prezentat în direct la Antena 3 CNN care sunt rezultatele analizelor de toxicitate ale fumului produs de incendiul de la Petromidia.

El susține că nu s-au înregistrat depășiri de limite și parametrii de toxicitate. "În momentul de față facem în continuare determinări. Important de spus este că noi avem pe lângă laboratorul mobil, și stațiile fixe, atât în municipiul Constanța, cât și în Năvodari.

Am monitorizat continuu evoluția indicilor și pot să vă spun că în afară de ușoare creșteri pentru compușii organici volatili, în jurul orei 16.00 și o tendință de scădere, după 16,30, nu s-au înregistrat depășiri de limite și parametrii s-au situat în jurul valorilor normale. A ajutat și faptul că după ora 16.00, direcția vântului s-a schimbat și vântul  a bătut spre est și sud est, spre mare", a spus Mihai Drăgan.

Citește și: Primele imagini de la incendiul produs la rafinăria Petromidia. Muncitorii fug din calea flăcărilor

×
Subiecte în articol: Petromidia fum
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close