Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul Muncii, despre instituirea salariului minim la nivel european: "Rămân consecvent ideii 'Oamenii, în primul rând'" | Ce spune despre pensii

Ministrul Muncii, despre instituirea salariului minim la nivel european: "Rămân consecvent ideii 'Oamenii, în primul rând'" | Ce spune despre pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că salută adoptarea de către parlamentul European a Directivei privind instituirea salariului minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu.

Ministrul Muncii, despre instituirea salariului minim la nivel european: "Rămân consecvent ideii 'Oamenii, în primul rând'" | Ce spune despre pensii
Sursa foto: Colaj Arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    14 Sep 2022   •   18:28

Mai mult, Marius Budăi a subliniat că atât cât va fi în funcția de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România.

„Cât sunt în funcția de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România, ba, dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinților și bunicilor noștri să crească.

Altfel, salut adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu! De când a reintrat la guvernare PSD a susținut, prin Ministerul Muncii, adoptarea acestei Directive, căreia alții, care au guvernat înainte, i s-au opus!

Rămân consecvent ideii “Oamenii, în primul rând", a spus Marius Budăi pe Facebook.

Marcel Ciolacu, despre salariul minim: "Este extrem de clar acum că trebuie să-l creștem. Asta spune și UE, nu doar PSD!”

„Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susținut intens de PSD, este o mare victorie pentru toți acei oameni care muncesc din greu și care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectați de criza economică și de cea de pe piața energiei”, transmite Marcel Ciolacu pe Facebook. 

El afirmă că este un motiv în plus pentru care PSD susține necesitatea creșterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie, inclusiv prin scutirea de taxe și contribuții a 200 de lei, propunere cu care va merge în Coaliție.

„Este extrem de clar acum că trebuie să creștem salariul minim. Asta spune și UE, nu doar PSD”, încheie Marcel Ciolacu.

Parlamentarii Uniunii Europene au adoptat miercuri o nouă legislație menită să garanteze salarii minime "decente" pentru lucrătorii din cele 27 de state membre.

Votul - cu 505 voturi pentru, 92 împotrivă şi 44 de abțineri - a avut loc în contextul în care inflația şi facturile la energie au crescut vertiginos şi multe gospodării supraviețuiesc de pe o lună pe alta, potrivit AP.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close