Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mucegai, rugină şi bătaie de joc în zeci de magazine din ţară

Mucegai, rugină şi bătaie de joc în zeci de magazine din ţară

Zeci de supermarketuri din toată țara au fost închise de Protecția Consumatorului ca urmare a neregulilor grave descoperite în urma unor controale.

Mucegai, rugină şi bătaie de joc în zeci de magazine din ţară
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Aug 2022   •   20:00

Inspectorii ANPC au găsit la vânzare produse expirate, alterate, iar unele magazine afişau preţuri diferite la raft decât cele de la casă.

Imaginile filmate de inspectorii ANPC arată că în supermarketurile închise aceştia au găsit produse expirate, alimente depozitate în vitrine insalubre, produse alterate sau preţuri înşelătoare. Doar în Iaşi au fost închise patru magazine mari în urma controalelor.

Controalele au fost demarate în urma nenumăratelor sesizări ale cetăţenilor către ANPC.

Mucegai şi rugină în depozitele cu mâncare. Neregulile care ne îmbolnăvesc

Acţiunea ANPC a fost derulată la nivel naţional. Încă nu există o centralizare a numărului total de magazine închise.

Produsele alterate sau expirate au fost confiscate.

Supermarketuri din toată țara, închise de Protecţia Consumatorului. Șeful ANPC: "Suntem tratați ca pelicanii Europei"

Horia Constantinescu, preşedintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a dezvăluit, la Antena 3, care sunt cele mai grave probleme descoperite de inspectori în magazinele din România.

"Suntem tratați că pelicanii Europei, nu primim bunuri de aceeași calitate a concetățenilor Europei din vestul acesteia. Este vorba de un dublu standard la cum suntem tratați de unii retaileri, nu cu referire exclusiv la produse. Unul dintre importatorii și distribuitorii principali de legume-fructe, primește aceste produse de calitatea a două, le re-etichetează cu calitatea întâi și le trimite magazinelor.

De asemenea, modul în care sunt depozitate alimentele, chiar în spațiile ce ar trebui să fie sigure pentru acestea, constatăm că nu s-au mai făcut renovări de ani de zile", a precizat, la Antena 3, Horia Constantinescu.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close