Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Munte de gunoaie cu o înălțime de 20 de metri, lângă București. Garda de Mediu a făcut descoperirea abia anul trecut

Munte de gunoaie cu o înălțime de 20 de metri, lângă București. Garda de Mediu a făcut descoperirea abia anul trecut

Un munte de deşeuri a apărut semeț la marginea Capitalei. Deşi a crescut an de an cu câţiva metri, Garda de Mediu a sesizat Parchetul abia anul trecut.

Munte de gunoaie cu o înălțime de 20 de metri, lângă București. Garda de Mediu a făcut descoperirea abia anul trecut
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    14 Noi 2022   •   18:48

Zeci de mii de camioane, burduşite cu deşeuri rămase din construcţii, şi-au descărcat remorcile, ani la rând, pe un teren ce aparţine Primăriei Popeşti Leordeni.

Totul a început în anii 2000, când se construia la foc continuu în Bucureşti şi în jurul Capitalei. Locuințele au fost finalizate, însă odată cu acestea se pare că a fost construit și un munte de moloz.

Acestea are o înălțime aproximativă cu etajul șapte al unui bloc. Deşeurile care sunt depozitate aici în mod ilegal, se ridică până la 20 de metri înălțime. Cărămizile, bucăţile de BCA sau de beton sunt mascate cu pământ.

Reprezentanţii Primăriei Popeşti Leordeni susţin că terenul este administrat de o societate comercială, care l-a luat în concesiune pentru 25 de ani, cu promisiunea că va construi acolo o staţie de sortare şi reciclare a deşeurilor.

Ancheta penală bate pasul pe loc

"Actualul primar este la Primărie din 2012, iar contractul a fost făcut pe vremea fostului primar, în anul 2002, acum 20 de ani. Din 2012, ceea ce se vede şi din satelit, pe Google Maps. nu au mai fost depozitări făcute pe acel teren", a declarat Alin Todirean, city manager Popești Leordeni.

Deşeurile deja depozitate au rămas însă acolo, fără să deranjeze pe nimeni, deşi este vorba de peste un milion de metri cubi de moloz.

Garda de Mediu a descoperit muntele de deşeuri abia în septembrie anul trecut, când a şi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. S-a deschis un dosar penal în rem pentru depozitare ilegală de deşeuri, dar ancheta bate pasul pe loc.

Garda de Mediu a cerut ca deşeurile să dispară urgent, însă unde vor fi duse, nu se ştie încă.

×
Subiecte în articol: gunoaie Popesti Leordeni
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close