Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN NATO se mobilizează pe flancul estic, Rusia - în Marea Neagră | Premierul polonez: ”Rusia încearcă să distrugă NATO”

NATO se mobilizează pe flancul estic, Rusia - în Marea Neagră | Premierul polonez: ”Rusia încearcă să distrugă NATO”

Prima linie de apărare de pe flancul estic a fost deja trasată. Pe de o parte de trupe NATO dar şi americane. Sunt în total 12 mii de militari dar şi tehnică militară. Corespondentul CNN, Melissa Bell, a vorbit la News Hour with CNN despre exercițiile militare comune ale Rusiei cu Belarus și de ce sunt ele un motiv de îngrijorare pentru NATO.

NATO se mobilizează pe flancul estic, Rusia - în Marea Neagră | Premierul polonez: ”Rusia încearcă să distrugă NATO”
Sursa foto: Twitter/CNN
de Alexandra Ionescu    |    10 Feb 2022   •   18:41

Începând din nordul-estul continentului, din ţările baltice, în Estonia sunt 1200 de militari NATO şi avem şi o bază aeriană. În Letonia au fost detaşaţi 1200 de soldaţi NATO.

La fel şi în Lituania. Aici mai sunt şi 450 de militari americani dar şi o bază aeriană. În Polonia sunt cei mai mulţi militari americani, 5700 la număr dar şi 1200 din cadrul NATO.

Aici există şi un scut anti-rachetă. În ţara noastră vor fi 1000 de militari ai Statelor Unite. Avem şi bază aeriană la Mihail Kogălniceanu dar şi scut anti rachetă la Deveselu. La momentul de faţă, pe tot flancul estic, acolo unde există baze aeriene au fost distribuite 22 de avioane de luptă.

Corespondentul CNN, Melissa Bell, a vorbit la News Hour with CNN despre exercițiile militare comune ale Rusiei cu Belarus.

Rusia și Belarus au început exerciții militare ce vor dura 10 zile, iar aceasta este sursa unor îngrijorări considerabile pentru ucrainieni și aliați. A doua fază a exercițiilor militare comune care au început astăzi cu militari și artilerie au fost mutate din sud, către nordul graniței. 

În partea de vest, au loc exerciții la granița poloneză. În următoarele 10 zile, de o parte a graniței vor fi trupe NATO, de cealaltă parte, trupe rusești. 

Premierul polonez: ”Rusia încearcă să distrugă NATO”

Avioane americane de luptă au sosit în Poonia, și acest lucru indică o îngrijorare crescută. 

De asemenea exerciții militare ruse se desfășoară, sau urmează să se desfășoare în Marea Azov și în Marea Neagră. O parte a acestor ape vor fi blocate, iar ministrul apărării din Ucraina le-a cerut forțelor NATO să facă ceva în legătură cu aceste exerciții, deoarece accesul la mare va fi blocat.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close