Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Toți dintr-o lovitură! Neamurile lui Cherecheș riscă să ajungă, pe rând, la pușcărie

Toți dintr-o lovitură! Neamurile lui Cherecheș riscă să ajungă, pe rând, la pușcărie

Neamurile lui Cherecheş riscă să ajungă, pe rând, la închisoare. Fie că au pus umărul la mituirea judecătoarei din dosarul lui, fie că l-au ajutat să fugă din ţară, cu toţii vor da cu subsemnatul în faţa procurorilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2023   •   20:20

Cele mai recente percheziții făcute de anchetatori, în scandalul Cherecheş, la o săptămână după fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş, au fost în casa secretarei acestuia, a mătușii edilului, precum și la casa de vacanță a lui Cherecheș din Firiza Blidari.

Anchetatorii au mers şi la prietenii lui Cherecheş, dar şi la Primăria din Baia Mare.

La secretară, achetatorii au mers pentru că maşina ei a fost folosită de fugar ca să ajungă la Satu Mare, în dimineaţa în care a ieşit din ţară.

Georgiana Duruş este printre persoanele privilegiate cu care primarul ieșea des în oraș şi fusese promovată de ca șef al biroului relațiilor internaționale din primărie.

De asemenea, anchetatorii au efectuat verificări și la casa șoferului fostului primar. Ei presupun că, fiind un apropiat al lui Cherecheş, acesta i-ar fi dat detalii despre ce urma să facă.

Un important om de afaceri din oraş a fost luat din trafic şi dus acasă pentru percheziţii. Ilie Ureche, supranumit "regele luminilor", din cauza numeroaselor contracte pentru iluminat festiv, mai ales în Baia Mare, îl cunoaşte de mulţi ani pe Cătălin Cherecheş şi are cu el o relaţie apropiată.

De altfel, Cătălin Cherecheş şi-ar putea băga în puşcărie tot neamul care l-a ajutat în ultima lună.

Deja după gratii sunt soacra şi socrul lui, cei care s-au întâlnit cu mama judecătoarei pentru a-i da mită 50.000 de euro ca să îşi scape ginerele de pedeapsă.

În acest dosar este urmărită penal şi soţia lui Cherecheş. La audieri ar urma să fie chemat şi vărul acestuia din Germania, al cărui buletin l-a folosit pentru a ieşi din ţară.

Şi, pentru că se bănuieşte că buletinul a fost adus de mătuşă, urmează şi ea să ajungă în faţa anchetatorilor. De altfel, mătuşa a fost în ţară în luna octombrie, când primarul a elogiat-o în cadrul unui eveniment public.

Nici primăria în care a lucrat Cherecheş nu a rămas neîntoarsă, chiar dacă percheziţiile au loc la mult timp după plecarea acestuia în ţară.

Cătălin Cherecheş a fost prezentat, miercuri, magistraţilor din Germania, care au decis încarcerarea imediată, fiind transportat la penitenciarul din Augsburg-Gablingen. Pentru că a refuzat să fie extrădat, procedurile de aducere în ţară vor dura mai mult şi vor depinde de decizia magistraţilor germani.

×
Subiecte în articol: Catalin Chereches puscarie neamuri
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close