Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Nicolae Ciucă, la prima ședință a noului cabinet: "Guvernul României condamnă orice fel de violenţă împotriva femeilor"

Nicolae Ciucă, la prima ședință a noului cabinet: "Guvernul României condamnă orice fel de violenţă împotriva femeilor"

Premierul Nicolae Ciucă a condus prima ședință de Guvern de la învestirea Guvernului.

Nicolae Ciucă, la prima ședință a noului cabinet: "Guvernul României condamnă orice fel de violenţă împotriva femeilor"
Sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă
de Silvia Preda    |    25 Noi 2021   •   19:14

"Doresc să multumesc încă o dată Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere(...). Ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi cu un singur punct. Este vorba despre un proiect de OUG pentru stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative", a spus premierul, joi, în debutul primei sedinţe a noului Guvern.

Nicolae Ciucă a transmis, joi, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, un mesaj prin care condamnă violența împotriva acestora.

"Astăzi e Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor. Guvernul României poate transmite un mesaj prin care condamnă orice fel de violenţă împotriva femeilor", a spus premierul. 

În 25 noiembrie este marcată Ziua Internaţională a Eliminării Violenţei împotriva Femeilor.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, eforturile susținute ale societății civile, împreună cu autoritățile statului, pentru combaterea acestui fenomen al violenței împotriva femeilor, au rezultate și trebuie susținute mai departe.

"Lupta împotriva abuzurilor și agresiunii trebuie continuată cu fermitate, prin susținerea proiectelor derulate de organizațiile neguvernamentale și implicarea mai activă a instituțiilor statului. Protejarea drepturilor omului, combaterea violenței și a comportamentului abuziv, discriminatoriu, pedepsirea celor vinovați de acest fenomen sunt responsabilități asumate prin programul de guvernare", a mai spus Nicolae Ciucă într-un mesaj prin care condamnă violența împotriva femeilor.

Premierul a mai spus că acestea sunt angajamente ale Guvernului, pe care și le asumă încă din prima zi a mandatului de prim-ministru.

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close