Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi detalii despre tragedia din Bulgaria. Ce spun martorii despre accident: "Oamenii sunt unul peste altul, facuţi scrum"

Noi detalii despre tragedia din Bulgaria. Ce spun martorii despre accident: "Oamenii sunt unul peste altul, facuţi scrum"

În lume au fost puţine accidente de autocar cu un număr atât de mare de victime precum cel produs azi noapte în Bulgaria. 45 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 7 au fost răniţi. Autocarul a plecat din Istanbul cu destinaţia Skopje, Macedonia de Nord. Traseul are o distanţă de peste 800 de kilometri.

Noi detalii despre tragedia din Bulgaria. Ce spun martorii despre accident: "Oamenii sunt unul peste altul, facuţi scrum"
Sursa foto: Captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2021   •   19:00

 Accidentul a avut loc la ora 2 noaptea pe autostrada din Bulgaria în dreptul localităţii Bosnek. Cauza accidentului nu a fost încă stabilită.

Un lucru e cert, şoferul nu a adormit la volan. În presă sunt vehiculate mai multe cauze.

Atenție! Informații și imagini care vă pot afecta emoțional

45 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 7 au fost răniţi

Imaginile sunt greu de privit. Un autocar plin cu 52 de oameni a ars ca o făclie. Înăuntru erau 12 copii, printre ei şi 2 gemeni.

Pasagerii erau turişti din Macedonia.

"Imaginea este terifiantă. Este greu de privit. Cauzele tragediei vor fi stabilite în timpul investigaţiei. Nici nu se poate privi. Oamenii sunt unul peste altul, facuţi scrum", de declarat ministrul de Interne bulgar, Boyko Rashkov.

Autocarul care a luat foc făcea parte dintr-un convoi de patru. Toate se întorceau de la Istanbul către Skopje.

Poliţiştii macedoneni au descins la sediul companiei de transport căreia îi aparţineau autocarele şi încearcă să afle orice informaţii care pot ajuta în anchetarea tragediei.

Cel mai tânăr pasager avea doar 4 ani, în timp cel mai vârstnic avea 63

"Nişte pasageri au reuşit să spargă geamurile din spate ale autocarului şi acei 7 au reuşit să se salveze", a declarat premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev.

"Este un caz care a provocat relaţii la nivel de stat între Bulgaria şi Macedonia de Nord. Premierul macedonean precum şi ministerul de externe sunt la Sofia. Va fi anunţat doliu în Macedonia de Nord şi foarte probabil asemenea măsură să fie luată şi în Bulgaria", a declarat jurnalistul Vladimir Mitev, la News Hour With CNN.

Accidentele rutiere sunt frecvente în Bulgaria.

În 2019, ţara s-a aflat pe locul doi în Uniunea Europeană în ce priveşte rata mortalităţii în incidente rutiere, cu 89 de decese la un milion de locuitori.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close