Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi modificări ale Codului Silvic, adoptate de Senat | Ce vor putea face românii în orice pădure din țară

Noi modificări ale Codului Silvic, adoptate de Senat | Ce vor putea face românii în orice pădure din țară

Senatul a adoptat modificări substanţiale ale Codului Silvic.Tăierile la ras, în urma cărora dispar bucăţi însemnate de pădure, vor fi interzise în aproape jumătate din suprafaţa de pădure a ţării, iar proprietarii privaţi vor fi obligaţi să asigure paza loturilor pe care le deţin.

Noi modificări ale Codului Silvic, adoptate de Senat | Ce vor putea face românii în orice pădure din țară
Sursa foto: Profimedia
de Alina Tănase    |    08 Apr 2024   •   20:20

În cursul zilei de astăzi, proiectul care aduce modificări substanțiale ale Codului Silvic a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Senat și urmează să primească și raportul, dar și votul final în plenul Senatului.

Astfel, schimbări importante au fost introduse în acest nou Cod Silvic. Spre exemplu, proprietarii de păduri vor fi obligați să asigure paza loturilor pe care le deţin, precum să se asigure și de regenerarea acestora. În caz contrar, dacă nu vor face acest lucru, atunci statul va fi cel care va interveni.

Cu toate acestea, costurile vor fi suportate tot de către proprietari, iar în cazul în care aceștia nu se vor conforma, atunci ar putea să se ajungă inclusiv până la executarea silită.

De asemenea, un aspect important este că drumurile fără striere vor fi supravegheate video și se vor introduce inclusiv sancțiunile penale.

Mai mult decât atât, urmează să fie introduse măsuri privind confiscarea materialului lemnos, precum și a mijlocului de transport utilizat.

Un alt aspect important este faptul că, de acum înainte, va fi permis accesul românilor cu bicicleta sau mersul pe jos în orice pădure din țară.

Rămâne de văzut, însă, când noul Cod Silvic va primi votul final. 
 

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close