Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noua metodă de calcul a cotelor defalcate pentru primării, coşmar pentru bugetele locale

Noua metodă de calcul a cotelor defalcate pentru primării, coşmar pentru bugetele locale

Guvernul României a dat peste cap planurile primarilor din toată ţara. Deşi sperau că noua metodă de calcul a cotelor defalcate va aduce sume importante de bani la bugetul local, primarii s-au trezit că numărul real al locuitorilor din localitate pe hârtie era mult mai mic decât în realitate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2023   •   19:51

Chiar şi în Bucureşti, noua metodă a dat peste cap topul sectoarelor! Dacă până acum sectorul 1 primea cei mai mulţi bani, administraţia condusă de Clotilde Armand, a ajuns pe locul 5.

Deşi guvernanţii le-au promis mai mulţi bani la bugetul local, cotele defalcate nu mai ţin cont de contribuţia la bugetul de stat, ci de numărul celor care au domiciliu stabil.

În Bucureşti, noua metodă de calcul i-a nemulţumit pe primarii de sector. La nivelul capitalei, sectorul 1 primea cei mai mulţi bani din cotele defalcate, însă noua metodă de calcul a schimbat complet topul sectoarelor.

Pe primul loc se află sectorul 3 urmat de sectoarele 6, 2, 4 şi 1, iar la coada clasamentului se află sectorul 5. Însă problema a fost resimţită la nivel naţional.

În judeţul Timiş, comuna Moşniţa Nouă s-a dezvoltat în ultimii ani asigurând condiţii ca la oraş. Tinerii s-au mutat aici fizic, dar în acte domiciliază tot în Timişoara.

Astfel, pe calculul guvernului, din cei 20.000 de locuitori reali, au reieşit aproximativ 14 mii.

Modificările au apărut după ce, guvernanţii au stabilit că localităţile trebuie să primească din bugetul de stat câte 2000 de lei pe cap de locuitor domiciliat.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close