Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Octavian Jurma: "Declararea Stării de urgență este singura noastră șansă"

Octavian Jurma: "Declararea Stării de urgență este singura noastră șansă"

"Declararea stării de urgenţă este singura noastră şansă, altfel vom căra morţii în camioane. Am ajuns în momentul Lombardia, pentru că am negat pandemia. Lumea are nevoie de un șoc pentru a se trezi din beția de peste vară. Și acesta ar fi un semnal în străinătate că situația este foarte gravă". Declaraţiile au fost făcute de doctorul Octavian Jurma, cercetător.

Octavian Jurma: "Declararea Stării de urgență este singura noastră șansă"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2021   •   19:18

(...) În următoarea perioadă, ne vom uita la săptămâni cu peste 100.000 de cazuri pe săptămână, la o rată de detecţie confirmată atât de autorităţi cât şi de studii independente de 5 la 1, înseamnă 500.000 de cazuri pe săptămână, deci un milion de cazuri în următoarele două săptămâni sunt inevitabile, indiferent ce măsuri luăm. Din păcate acestea se vor traduce la o mortalitate de 1% cât avem acum în România, în jurul a 10.000 de decese. Probabil că vom detecta dintre ele doar vreo 5.000. Vedem că săptămâna aceasta vom depăşi 3.000 de decese, probabil săptămâna viitoare la fel, deci sunt nişte estimări care sunt destul de conservatoare. Din păcate, numărul de decese va continua să crească, indiferent de facem astăzi.

Măsurile pe care noi le luăm acum se vor vedea peste două săptămâni, indiferent cum se vor lua. Nu avem timp să luăm măsuri doar pe jumătate, pentru că nu putem constata peste două săptămâni, că nu au fost eficiente şi de aceea trebuie să fie nişte măsuri reale, care să oprească şi să ne scoată din acest val şi să poată preveni valul 5", a declarat Octavian Jurma, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: stare de urgenta Octavian Jurma pandemie
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close