Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Olena, mamă a trei copii, mesaj dintr-un buncăr din Kiev: ”Mai avem speranță. Nu ne vom preda”

Olena, mamă a trei copii, mesaj dintr-un buncăr din Kiev: ”Mai avem speranță. Nu ne vom preda”

Olena este mama a trei copii. Cu toții stau ascunși într-un buncăr din Kiev. Femeia a vorbit în exclusivitate pentru News Hour with CNN despre situația din capitala ucraineană.

Olena, mamă a trei copii, mesaj dintr-un buncăr din Kiev: ”Mai avem speranță. Nu ne vom preda”
Sursa foto: Captură Video
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2022   •   19:03

”În Kiev, situația este, bineînțeles, mai bună decât în Mariupol. Până acum, Kievul este foarte bine apărat. Toți oamenii care au rămas în Kiev fac tot posibilul pentru ca viața să continue. Supermarketurile, farmaciile funcționează, mașinile de gunoi vin, foarte mulți oameni continuă să meargă la serviciu,” povestește Olena.

”Oameni, ca soțul meu de exemplu, s-au alăturat unităților de apărare teritorială, continuă să sape tranșee. Orașul a devenit o fortăreață, pentru a se apăra de invadatori. Singura problemă este că nu ne putem apăra de rachetele care vin din aer, pentru că nu avem o zonă de interdicție aeriană. Suntem foarte vulnerabili. În fiecare zi, în fiecare noapte, clădirile rezidențiale sunt atinse de aceste rachete,” a adăugat aceasta.

Întrebată cum se simte după trei săptămâni de război, femeia explică că nu și-a pierdut speranța: ”mai avem speranță. Și avem și un sentiment puternic, că nu ne vom preda. Asta este sigur. Ucraina va câștiga”.

”Singurul lucru care ne doare foarte tare este ceea ce se întâmplă în Mariupol. Frații, surorile noastre, copiii sunt uciși. Din nefericire, acesta este prețul pe care Ucraina trebuie să-l plătească pentru independența ei, pentru existența ei. Sper din toată inima că acest preț nu va deveni și mai mare. Nu mai vreau ca oamenii să moară. Vreau ca acest război să se termine curând. Pentru asta avem nevoie de ajutor din partea tuturor țărilor civilizate, pentru a opri acest act de agresiune barbară a Rusiei la adresa Ucrainei,” a subliniat ea.

Olena are trei copii de 4 luni, 7 și 5 ani. Povestește că cei mai mari sunt conștienți înțele ceea ce se întâmplă: ”aud exploziile, aud împușcăturile”.

Întrebată dacă ar vrea să-i transmită lui Vladimir Putin, femeia a precizat că nu dorește să vorbească cu el, ”este un terorist internațional”.

×
Subiecte în articol: mama buncar Kiev Război Ucraina
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close