Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN OMS estimează că în ritmul actual România va ajunge la 70% din populație vaccinată în doi ani și jumătate

OMS estimează că în ritmul actual România va ajunge la 70% din populație vaccinată în doi ani și jumătate

România va avea nevoie de șapte luni pentru a ajunge la pragul de 40% din populație vaccinată anti-COVID și 31 de luni pentru a ajunge la 70%, dacă se păstrează ritmul de vaccinare al ultimelor șase săptămâni și se mențin strategiile de vaccinare în vigoare, estimează Organizația Mondială a Sănătății.

OMS estimează că în ritmul actual România va ajunge la 70% din populație vaccinată în doi ani și jumătate
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    18 Oct 2021   •   18:00

„Modelarea OMS arată că, odată cu ritmul actual de vaccinare din ultimele 6 săptămâni și cu strategiile de vaccinare în vigoare, România va ajunge în aproximativ 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populația totală și în aproximativ 31 de luni la o acoperire de 70%”, se arată într-un comunicat al biroului OMS din România.

Reprezentanții OMS au discutat, luni, prin videoconferință, cu președintele Comitetului Național de Vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță, cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică și cu oficiali ai Ministerului Sănătății.

„Este important ca România să se concentreze pe furnizarea vaccinurilor care salvează vieți celor care prezintă cel mai mare risc de deces și forme grave ale bolii, cum ar fi vârstnicii și persoanele cu boli cronice. Studiile de comportament și cercetările formative privind factorii determinanți și barierele ce țin de atitudinea cadrelor medicale față de vaccinare, arată că, în timp, intenția populației de a se vaccina a crescut în România”, transmit reprezentanții OMS.

„Este necesar să ne asigurăm că și restul cadrelor medicale nu doar se vaccinează, ci și recomandă vaccinul populației”, mai precizează reprezentanții OMS.

Obiectivul României este de a vaccina două milioane de persoane împotriva COVID-19 până la sfârșitul acestui an (45% din populație) și să vaccineze 70% din populație până în primul trimestru al anului 2022.

„Ca paşi următori, în completarea eforturilor în curs şi planificate ale guvernului şi ale Ministerului Sănătăţii din România, OMS va colabora îndeaproape cu Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătăţii, Centrul Naţional de Supraveghere şi Controlul Bolilor Transmisibile pe teme legate de oportunităţi de instruire şi schimburi de informaţii ale profesioniştilor din domeniul sănătăţii cu privire la siguranţa vaccinurilor şi dezvoltarea unor strategii de comunicare, printr-o mai bună înţelegere a motivelor nivelului scăzut de vaccinare în grupurile de populaţie”, se mai arată în comunicat.

Heather Papowitz, director în cadrul OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflicte, este expertul care va sta cel puțin 60 de zile în România pentru a ajuta autoritățile din țara noastră în gestionarea epidemiei.

Peste 6 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în România

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a transmis astăzi că până în momentul de față s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România peste șașe milioane de persoane.

„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. 
Prin vaccinare împotriva COVID-19: 

- se reduce riscul de infectare;
- se reduce riscul de transmitere a virusului;
- se reduce considerabil riscul de spitalizare;
- se reduce considerabil riscul de deces.”

??? România se vaccinează: peste 6.000.000 de persoane vaccinate! Astăzi am depășit pragul de 6.000.000 de persoane...

Posted by RO Vaccinare on Monday, October 18, 2021

 

×
Subiecte în articol: OMS România vaccinare
Parteneri
Cardurile de energie ajung la români! Anunţul ministrului Boloş
x close