Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Operaţiune uriaşă de salvare în cazul băiatului de 10 ani dispărut în apele Dunării | Prietenul său a recunoscut adevărul

Operaţiune uriaşă de salvare în cazul băiatului de 10 ani dispărut în apele Dunării | Prietenul său a recunoscut adevărul

Scafandrii îl caută la această oră, iar tatăl disperat al copilului asistă de pe mal la acțiunea forțelor de ordine, asta după ce prietenul copilului a povestit cum s-a întâmplat totul.

Operaţiune uriaşă de salvare în cazul băiatului de 10 ani dispărut în apele Dunării | Prietenul său a recunoscut adevărul
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Loredana Chimoiu    |    15 Iul 2022   •   16:38

Un copil de 10 ani este căutat în acest moment în apele Dunării. Băiatul a plecat ieri de acasă şi nu s-a mai întors. Bicicleta şi hainele copilului au fost găsite în urmă cu scurt timp pe malul Dunării, iar oamenii se tem de ce este mai rău. 

"A plecat la baie, prin parc. Știa să înoate. Nu știam nimic, nici nu mi-a spus că vine la Dunăre. A venit cu un vecin mai mare ca el. Nu au spus la părinți, la nimeni că vin aici, abia azi s-a aflat. Abia azi a recunoscut, de ieri de la 14:00", spune tatăl băiatului. 

Cei 2 copii nu au mers la Dunăre să înoate, ci să își facă poze. Asta a povestit prietenul băiatului.

Cel mai probabil el a alunecat când încerca prietenul să-i facă o poza pe malul apei.

Din păcate, căutările au început foarte târziu, după aproximativ 20 de ore și asta pentru că prietenul băiatului de 10 ani care s-a înecat  a spus inițial că nu ştie unde este. 

"Se poza cu Dunărea şi când a auzit 'mă înec' a crezut că face mișto. Când a văzut că înghite apă s-a dezbrăcat, a încercat să-l salveze, dar băiatul de frică a dat din picioare, a luat o creangă, dar curentul l-a dus mai departe", spune bunicul prietenului. 
Abia în cursul nopții acesta recunoscut că l-a văzut cum se îneca. De la ora 14:00 scafandrii îl caută în apele Dunării pe acest copil fără încetare.

Operațiunea este extrem de grea, pentru că zona este foarte periculoasă, curenții sunt extrem de puternici.

De altfel, ultimele informații sunt că cei 4 scafandri urmează să facă o ultimă scufundare, după care se vor retrage, pentru că sunt efectiv epuizați.

Urmează să vedem ce se va întâmpla mai departe, dacă aceste căutări vor continua.

De cele mai multe ori, în astfel de situații, atunci când au trecut atâtea ore de la dispariție, se așteaptă ca trupul neînsuflețit să iasă la suprafață.

×
Subiecte în articol: copil Dunare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close