Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Orașul din România cu cel mai mic preţ la gigacalorie. Locuitorii plătesc cel mult 150 de lei pentru un apartament cu trei camere

Orașul din România cu cel mai mic preţ la gigacalorie. Locuitorii plătesc cel mult 150 de lei pentru un apartament cu trei camere

Dacă majoritatea românilor se gândesc cu frică la cât o să îi coste încălzirea în această iarnă, locuitorii acestui oraș nu îşi fac prea multe griji. Autorităţile pot distribui agent termic la cel mai mic preţ din ţară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   19:13

Chiar dacă oraşul Beiuş este poziţionat la poalele munţilor Apuseni, niciunul dintre cei peste zece mii de locuitori nu se plânge de frig. Asta pentru că imobilele sunt încălzite cu apă geotermală, extrasă dintr-un zăcământ imens, situat sub municipiu.

Zăcământul a fost descoperit în urmă cu peste 20 ani şi asigură căldură pentru trei sferturi din populaţia oraşului. Apa caldă este extrasă de la 3.000 de metri adâncime, iar cu ajutorul staţiilor ajunge în calorifere.

În consecinţă, în oraş este acum cel mai mic preţ din ţară pentru încălzire: cel mult 150 de lei pentru un apartament de trei camere.

Până în prezent au fost investite peste 10 milioane de euro în sistemul de încălzire cu apă geotermală.

"Momentan în Beiuș peste 70% din populație este încălzită cu apă geotermală. Toate cartiere de blocuri și mare parte din locuințele casnice", a precizat, la Antena 3 CNN, primarul orașului, Gabriel Popa.

Primăria va depunde încă un proiect de investiţie, pentru încă un foraj, cu ajutorul căruia vor putea asigura încălzirea cu apă termală şi celorlalţi locuitori ai oraşului.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close