Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Organizatorii festivalului Nova s-au întors la locul unde teroriștii Hamas au ucis 360 de oameni

Organizatorii festivalului Nova s-au întors la locul unde teroriștii Hamas au ucis 360 de oameni

Organizatorii festivalului Nova, atacat de teroriștii Hamas pe 7 octombrie, s-au întors în locul unde a avut loc tragedia și au evocat momentele cumplite trăite atunci.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2023   •   19:39

În ziua atacului, 5.000 de oameni participau la acest eveniment muzical.

Organizatorii își amintesc că nu au realizat, nici ei, imediat, amploarea atacului.

"Eram pe scenă și mi-am zis: Nu se poate! Cred că petrecerea s-a terminat'", povestește unul dintre acești bărbați.

Au urmat avertismente de la microfon: "Sunt alarme de atac cu rachetă, acesta nu este un exercițiu. Evenimentul s-a încheiat!"

Lucrurile s-au schimbat foarte repede, atunci când s-au auzit focurile de armă. Secvențele filmate atunci au înregistrat panica și țipetele oamenilor.

Citește și: 40 de copii, printre ostaticii israelieni care ar urma să fie eliberați

"Când un fost soldat IDF aude un AK-47, simte fiori. Abia atunci înțelegi că nu este normal ce se întâmplă. Am văzut teroriștii cum coboară din mașini și vin spre noi. Auzeam gloanțele cum șuieră", povestesc cei trei bărbați în reportajul realizat de postul TV Canal 12 din Israel și difuzat de Antena 3 CNN.

Cu tot haosul creat de atacul Hamas, organizatorii au încercat să gestioneze evacuarea participanților la festival. În tentativa de a salva cât mai mulți oameni, unul dintre organizatori a fost împușcat.

"Vorbeam la telefon cu soția mea, era însărcinată în nouă luni și doar la asta mă gândeam - că n-o să mai ajung acasă iar fetița mea va crește fără tată", rememorează el.

364 de persoane au fost ucise în acel atac, iar alte 40 au fost răpite, conform autorităților israeliene.

×
Subiecte în articol: Nova Hamas Israel teroristi
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close