Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sunt 38 de centre de arşi în Europa. România are unul singur, dar nu e performant

Sunt 38 de centre de arşi în Europa. România are unul singur, dar nu e performant

Când vorbim de pacienţi cu arsuri grave ne gândim automat la transferul lor în străinătate. De ce? Pentru că doar acolo avem centre dedicate tratării şi îngrijirii unor astfel de pacienţi.

Sunt 38 de centre de arşi în Europa. România are unul singur, dar nu e performant
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2023   •   18:37

Singurul din ţara noastră este Spitalul de Arşi din Bucureşti, dar care nu se înscrie în rândul centrelor europene în materie de performanţă. Nu că n-am avea specialişti, dar n-avem dotări.

Sunt 38 de centre de arşi în Europa, conform site-ului euroburn.org. În Franţa 3, Germania 2, Belgia şi Olanda 9 centre de mari arşi.

Pe flancul estic, unde este şi România, nici unul! Ce este şi mai frustrant pentru noi este că din aceste 38 de centre de arşi din Europa, şapte au fost deschise din 2021 până în prezent.

Acum, o analiză făcute de BNR ne arată şi unul dintre motivele pentru care harta arată aşa.

Statul român alocă sănătăţii 575 de euro pe an pentru fiecare locuitor, de aproape patru ori mai puţin decât vecinii de continent. Media europeană este de aproape 2.200 de euro!

×
Subiecte în articol: centru mari arşi Spitalul de Arsi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close