Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pedepsele pentru violența asupra animalelor s-au înăsprit. Abuzatorii vor plăti amenzi usturătoare și pot face ani buni de închisoare

Pedepsele pentru violența asupra animalelor s-au înăsprit. Abuzatorii vor plăti amenzi usturătoare și pot face ani buni de închisoare

Cei care abuzează animalele vor primi ani grei de închisoare şi amenzi uriaşe. Legea a fost modificată după ce numărul de situaţii sesizate în care oamenii au manifestat un comportament agresiv faţă de animale a crescut exponenţial.

Pedepsele pentru violența asupra animalelor s-au înăsprit. Abuzatorii vor plăti amenzi usturătoare și pot face ani buni de închisoare
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2022   •   19:21

Poate legea îi sperie pe cei care comit astfel de fapte. După ce în ultimul an numărul de abuzuri asupra animelelor a crescut enorm, autorităţile au înăsprit legea.

Dacă până acum amenzile ajungeau la 3.000 de lei pentru oamenii care nu au grijă de animale sau le maltratează, începând de astăzi cei care fac asta riscă amenzi care se ridică la 12.000 de lei sau până la șapte ani de închisoare, în funcție de gravitatea faptei. Polițistii de la Protecția Animalelor au luat aceste măsuri în contextul în care numărul de situații sesizate, în care oamenii au manifestat un comportament agresiv față de animale s-a mentinut la un nivel destul de ridicat.

Elementul de noutate pe care legea îl introduce este pedepsirea zoofiliei, care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

În cazul în care vedeţi astfel de situaţii puteţi apela la 112 sau puteţi merge la cea mai apropiată unitate de poliţie. De asemenea, există centre şi organizaţii non-guvernamentale care pot prelua animalele şi le pot îngriji.

 

×
Subiecte în articol: animale inchisoare amenzi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close