Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Peste 1.400 de solicitări la ambulanţă, în București, în ultimele 24 de ore | Medicii fac apel la cetăţeni să se protejeze de caniculă

Peste 1.400 de solicitări la ambulanţă, în București, în ultimele 24 de ore | Medicii fac apel la cetăţeni să se protejeze de caniculă

Harta României este roșie pentru a doua zi consecutiv. Oamenii suportă cu greu temperaturile, iar în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov telefoanele au sunat neîncetat. Medicii fac apel la cetățeni să se protejeze.

Peste 1.400 de solicitări la ambulanţă, în București, în ultimele 24 de ore | Medicii fac apel la cetăţeni să se protejeze de caniculă
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Claudia Popovici    |    01 Iul 2022   •   18:27

Harta României este roșie pentru a doua zi consecutiv. În vestul țării, în jurul prânzului au fost resimțite cele mai mari valori termice respectiv 42 de grade în Satu Mare şi Arad, 42 de grade Timișoara 41 de grade Celsius în Oradea.

În sudul țării, temperaturile resimțite au fost deosebit de ridicate 41 de grade la Zimnicea, 40 de grade Giurgiu și Alexandria.

Și în Capitală am avut valori la prânz de 39 și chiar 40 de grade Celsius, vorbim și aici de temperatura resimțită.

Toate aceste valori se traduc prin apeluri la serviciile de urgență, mai ales cei care suferă de boli cronice au avut nevoie de asistență medicală.

1.400 de solicitări, dintre care aproape 900 urgențe la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov

În ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov telefoanele au sunat neîncetat.

Au fost în aceste ultimele 24 de ore peste 1.400 de solicitări, dintre care aproape 900 urgențe.

Din cauza căldurii excesive, aproximativ 115 ambulanțe au fost solicitate în locuri publice.

"Pacienții de obicei apelează pentru amețeală, cefalee, stări de slăbiciune, ceea ce pot duce până la pierderea stării de consitență prin episoade de lipotimie, sincopă și așa mai departe.

Îi sfătuim să se hidrateze foarte bine, să se ferească de locurile însorite și, pe cât se poate, mai ales pentru persoanele cu probleme cronice, să stea în casă în locuri foarte bine ventilate", spune Daniel Mocanu, reprezentantul SABIF. 

Nu este de mirare că au fost atâtea apeluri aici, în Capitală, pentru că temperatura maximă astăzi s-a ridicat la 40 de grade Celsius și atenție, meteorologii avertizează că până pe data de 3 iulie va fi în vigoare un cod galben de temperaturi ridicate și de disconfort termic, care va fi valabil în zonele joase din estul, din sudul și din vestul teritoriului.

În toată această perioadă, temperaturile se vor situa între 33 și 36 de grade Celsius. 

×
Subiecte în articol: ambulanta canicula București
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close