Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Plajele lărgite alungă turiştii din Mamaia. Hotelierii se plâng de pierderi

Plajele lărgite alungă turiştii din Mamaia. Hotelierii se plâng de pierderi

Plaja lărgită din nordul staţiunii Mamaia anulează vacanţele turiştilor. Dezamăgiţi că nu mai găsesc nisipul fin, panta lină de intrare în mare şi briza, mulţi s-au reorientat. Către alte staţiuni, sau către vecinii bulgari unde, spun ei, nu merg jumătate de kilometru ca să facă o baie în mare. La rândul lui, primarul din Constanţa e şi el nemulţumit. Turiştii sunt prea "cârcotaşi", crede edilul, care le recomandă să poarte şlapii, dacă îi deranjează nisipul.

Plajele lărgite alungă turiştii din Mamaia. Hotelierii se plâng de pierderi
de Cătălina Buzoianu    |    23 Iul 2021   •   21:40

"Plaja a fost lărgită, condiţiile nu sunt cele favorabile, cele dorite de dvs, nisipul este foarte dur, foarte tare, iar adâncimea apei este destul de riscantă", spune un reprezentant al unui hotel de pe litoral.

La recepţiile hotelurilor din Mamaia, aceste discuţii sunt la ordinea zilei.

"Aceasta este graniţa dintre vechea plajă şi cea nouă apărută în urma procesului de lărgire. Cei de la Apele Române au şi pus ţăruşi pentru a delimita zona veche de cea nouă. În mod normal, operatorii au voie să-şi pună şezlonguri pe cea veche sau baldachine. Nu însă şi pe cea nouă. După cum se poate observa însă mulţi dintre ei, chiar cu riscul unor amenzi drastice au preferat să îşi extindă această zonă de şezlonguri, sigur şi în căutare de profit, dar şi în ideea de a le oferi turiştilor ceva mai mult confort", a prezentat Cătălina Buzoianu în reportajul difuzat la News Hour with CNN.

Ca să le mai distragă atenţia de la ce îi nemulţumeşte, administratorii de plajă le-au instalat clienţilor locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport cu nocturnă şi terase. Chiar şi aşa, cei care decid să rămână preferă să se mute cu cearşaful lângă apă.

Iar dacă cei mici doresc un suc, o îngheţată sau la toaletă, atunci începe aventura.

Reporterii CNN au făcut un experiment.

"Vom cumpăra o îngheţată de la acest magazin situat la limita plajei cu faleza şi vom încerca să mergem cu ea până în buza apei. Să vedem dacă şi rezistă această îngheţată până acolo", spune Cătălina Brezoianu.

Lucrările de lărgire a plajelor de la Mamaia fac parte din programul "Reducerea eroziunii costiere", implementat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.


 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close