Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Construcția unui pod peste Siret, blocată de gândaci și broaşte. România poate pierde o finanțare de opt milioane de euro!

Construcția unui pod peste Siret, blocată de gândaci și broaşte. România poate pierde o finanțare de opt milioane de euro!

Construirea unui pod în valoare de opt milioane de euro a fost blocată de două specii de gândaci şi de o broască, protejate prin lege.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2023   •   19:21

România poate pierde o finanţare de opt milioane de euro! Construcţia podului peste Siret care ar lega judeţele Botoşani şi Suceava a fost blocată din cauza gândacilor şi broaştelor protejate prin lege.

Deşi podul este gata în proporţie de peste 50%, cei de la Arii Protejate au întrerupt lucrările.

Totuşi, exact lângă pilonii podului, funcţionează o staţie de sortare, iar apele uzate ajung în Siret.

Podul de la Talpa a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar construcția sa a fost reluată în 1995, însă abandonată din cauza lipsei de fonduri.

Anul trecut, proiectul a fost reluat de administrațiile județene din Botoșani și Suceava. Cele două Consilii Judeţene şi-au dat mâna şi au realizat, împreună, expertizele necesare.

Două specii de gândaci şi o specie de broască au blocat construcţia. Rădașca, croitorul cenușiu și broasca europeană de baltă sunt specii protejate prin lege.

×
Subiecte în articol: gandaci broaşte pod Siret
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close