Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Poliţe RCA duble sau triple. Şoferii şi transportatorii vor să iasă în stradă

Poliţe RCA duble sau triple. Şoferii şi transportatorii vor să iasă în stradă

Pe piața asigurărilor auto este un haos total. După ce Autoritatea de supraveghere financiară a retras autorizația de funcționare City Insurance, prețurile RCA-urile au crescut chiar și cu 100%. Transporatorii cer statului să plafoneze prețurile la RCA, pentru că atât timp cât este un serviciu obligatoriu impus de stat, tot acesta ar trebui să și controleze piața. Șoferii cât și transportatorii sunt revoltați și spun că ultima lor soluție este să iasă în stradă.

Poliţe RCA duble sau triple. Şoferii şi transportatorii vor să iasă în stradă
de Silvian Trandafir    |    23 Sep 2021   •   19:19

Prețurile de pe piața de asigurări auto au crescut foarte mult, de exemplu avem o poliță a unei persoane fizice de 45 de ani, care a plătit pe 6 septembrie 416 lei, iar acum ar trebui să plătească pe aceeași poliță 891 de lei, adică o creștere de aproximativ 110%.

Și pentru persoanele juridice au crescut foarte mult prețurile. Pentru un cap tractor s-a plătit anul trecut o poliță de 7500 de lei pentru 12 luni, iar acum pe același cap tractor s-ar plăti, pentru atenție 6 luni, 17 mii de lei.

Cei mai afectați de aceste scumpiri sunt șoferii.

Probema e că scumpirile nu se vor limita la RCA. Disperaţi că li s-au dublat poliţele, transportatorii ameninţă cu tarife mai mari, iar asta înseamnă un singur lucru.

"Înseamnă scumpiri în lanț. Pentru că una este să iau o poliță RCA cu 8.000 pe an, și una este să iau o pliță RCA cu 17 mii de lei la 6 luni de zile. Presupun că și noi va trebui să mărim prețurile cu 20 - 30% pentru a face față doar la această poliță RCA, a declarat Vasile Ştefănescu, președinte COTAR.

Specialiștii oferă două motive pentru aceste creșteri. În primul rând, mulți asigurători nu depind de polițele RCA, de aceea nu doresc o migrare a clienților City Insurace către ei și în al doilea rând, având în vedere cererea foarte mare, actorii de pe piață speculează momentul pentru profit. Iar problema reală este că autorităție statului nu intervin pentru a plafona prețurile.

Augustin Hagiu, președintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, a vorbit, joi, la News Hour With CNN, unde a spus că tarifele la RCA au crescut cu peste 100%.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close