Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Șef din Poliția Caraș-Severin înregistrat când își amenința subordonații că au aplicat legea în mafia lemnului: "Nu sunteţi şmecheri"

Șef din Poliția Caraș-Severin înregistrat când își amenința subordonații că au aplicat legea în mafia lemnului: "Nu sunteţi şmecheri"

Este anchetă internă în poliţie după ce sindicatul Europol a publicat o înregistrare audio din care rezultă că un adjunct de la IPJ Caraș-Severin hărțuiește mai mulți polițiști. Agenţii de poliţie sunt cercetați disciplinar pe motiv că au amendat firme ce transportă lemn. Mai mult, poliţiştii au fost amenințați că vor fi mutați în alte localități, dacă vor continua să aplice legea. Iată dialogul care scoate la iveală relații strânse între mafia lemnului şi șefii din poliţie.

Șef din Poliția Caraș-Severin înregistrat când își amenința subordonații că au aplicat legea în mafia lemnului: "Nu sunteţi şmecheri"
Sursa foto: Colaj Pexels | arhiva Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2022   •   18:55

" - Începând cu data de 17 te mut la Reşiţa. Două luni de zile fără acord şi mă urc pe tine. Şi în două luni de zile te gândești.

Azi tot aşa, vă mut pe toţi de acolo. Pe toţi vă mut! Şi mă țin de voi o lună de zile şi vă fac ce trebuie după statutul polițistului. Să vedeţi că nu sunteți artiști.

Nu sunteți şmecheri. Crezi că dacă ai 100 de constatări eşti şmecher? Nu. Îţi arăt eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Îţi arăt.

Ești numai într-o direcție, nu ești în 10 direcții. Ești aşa când vrei. Numai pe licențe, numai pe licențe. Sau în altă zi, numai pe lemne, numai pe lemne. Nu".

Asta este doar una dintre amenințările pe care le face, fără niciun fel de teamă că va fi sancţionat, comisarul şef de poliţie Coman Aurel.

Mafia lemnului, mână în mână cu șefii din poliţie

În înregistrarea publicată de Europol, agenţii sunt certați pentru că au îndrăznit să amendeze firme care ar fi transportat ilegal lemne. Același lucru s-ar fi întâmplat şi în momentul în care poliţiştii rutieri au oprit-o în trafic pe soţia unui şef de la Ocolul Silvic, care conducea o maşină neînmatriculată fără să aibă permis.

"El a început să ne amenințe, să pună presiuni pe noi. În momentul de faţă, colegi din cadrul Serviciului Rutier Caras-Severin şi subsemnatul suntem cercetați disciplinar, avem câte 5-6 cercetări disciplinare.

Pe motiv că a fost întocmit dosar penal soției șefului de Ocol Silvic, că nu am raportat aceste fapte, deși colegii aveau informații exacte despre săvârșirea unor infracțiuni", spune un poliţist Caraş Severin.

De mai bine de trei ani poliţiştii sunt puşi în situaţia de a nu aplica legea, încurajați chiar de şeful lor, care se pare că ar avea anumite relații strânse cu persoane care activează în mediul politic.

Poliţişti amenințați de şeful lor că au aplicat legea în mafia lemnului

"Este o apropriere nefirească între șefii din poliţie şi mediul politic. Când apare o astfel de relație, e clar că societatea, comunitatea, cetățeanul are de pierdut pentru ca legea nu se mai aplica la fel", spune Cosmin Andreica, preşedinte Europol.

Poliţia Română a deschis o anchetă internă. Sindicatul Europol susține însă că nu este primul șef de la Caraș-Severin reclamat pentru nereguli. Cel anchetat anterior a fost mutat în alt județ, fără a fi sancţionat.

×
Subiecte în articol: lemne Europol Caras Severin
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close