Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce pregătire are polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni

Ce pregătire are polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni

Constantin Popescu, polițistul care a lovit cu mașina două minore pe trecerea de pietoni, impact în urma căruia una dintre ele, Raisa, a murit, a fost încadrat în Poliția Română din sursa externă, adică de pe stradă, fără nicio pregătire prealabilă.

Ce pregătire are polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2022   •   20:01

Constantin Popescu a fost încadrat în Poliția Română pe 16 ianuarie 2017, după un curs de iniţiere în poliţie de doar două luni şi jumătate.

Deşi iniţial a lucrat la Ordine Publică, a făcut o zi de stagiu de pregătire tactică poliţienească. Cât despre acel curs de conducere defensivă, a durat tot o zi.  

Permisul pe care l-a obţinut în 2012 în România a fost preschimbat în 2016 în Marea Britanie. 

Ce calificative a obţinut? BINE în 2017 şi 2018, FOARTE BINE în 2019 şi anul trecut. În 2019 a fost testat psihologic. Avea dreptul de a conduce maşina poliţiei din 2017. 

Ce caracterizare are la dosar? Este apreciat, sau era, cu ”o conduită ireproşabilă, receptivitate, implicare şi o bună relaţionare cu colegii.”

Cine ar trebui să plătească? Poliţistul, pentru că a ucis-o pe Raisa mergând cu viteză şi doar cu girofarul pornit, Poliţia Română pentru că un şef i-a încredinţat poliţistului o maşină de poliţie şi l-a trimis într-o "misiune neurgentă" și Administraţia Străzilor, pentru că trecerea de pietoni unde au fost spulberate cele două fete nu este marcată corespunzător.

Mâine, agentul de Poliţie va fi audiat la Parchet. La prima audiere nu a vrut să dea nicio declaraţie: "În acest moment nu pot să dau o declaraţie având în vedere starea emoţională în care mă aflu, urmând ca ulterior să mă prezint pentru a colabora cu organele judiciare", au fost cuvintele rostite a doua zi după accident în faţa procurorului de caz.

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, a precizat că s-au solicitat despăgubiri din plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul Raisei din 13 ianuarie 2022.

Mai mult, familia Marinei, prietena Raisei, grav rănită în urma accidentului, solicită despăgubiri de 1 milion de euro.

×
Subiecte în articol: politist accident
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close