Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Premieră în România odată cu simulările Evaluării Naționale 2024: Lucrările, corectate online de către profesori

Premieră în România odată cu simulările Evaluării Naționale 2024: Lucrările, corectate online de către profesori

Elevii de clasa a VII-a au susținut simularea Evaluării Naționale 2024, proba la Limba Română. Această sesiune aduce în premieră, în România o modalitate de lucrarea a tezelor.

Premieră în România odată cu simulările Evaluării Naționale 2024: Lucrările, corectate online de către profesori
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Feb 2024   •   19:31

Evaluarea Națională din acest an vine cu noi reguli de corectare. După încheierea examenelor, lucrările vor fi scanate de supraveghetori. 

Odată scanate, paginile vor fi exportate într-o aplicație digitală unde vor fi împărțite în mod aleatoriu tuturor profesorilor corectori din țară. 

"Practic, evaluatorii își vor desfășura aceeași activitate, în sensul că în temeiul subiectului și a baremului de evaluare vor nota răspunsurile copiilor, dar vor înlocui pixul și hârtia cu mouse-ul și tastatura.

Considerăm că este un spor de obiectivitate și o diminuare a cheltuielilor produse de transportul elevilor", a declarat Fănică Niță, inspector școlar adjunct Mureș.

Citește și: Barem simulare Evaluare Națională 2024 la Română, clasa a VIII-a

Există și probleme ce pot apărea, precum: o conexiune slabă la internet, atacurile hackerilor sau posibilitatea ca aplicația să cedeze în ziua examenului din cauza numărului mare de accesări.

La nivel național, au fost distribuite 12.000 de scanere. 

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close