Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un preot și profesor de teologie a hărțuit mai multe eleve la liceul unde preda, în Târgu Jiu

Un preot și profesor de teologie a hărțuit mai multe eleve la liceul unde preda, în Târgu Jiu

Un preot şi profesor de teologie la o şcoală din Târgu Jiu, a fost dat afară din învăţământ, după ce mai multe eleve l-au acuzat de hărţuire sexuală. Una dintre ele a şi depus plângere penală.

Un preot și profesor de teologie a hărțuit mai multe eleve la liceul unde preda, în Târgu Jiu
Sursa foto: Gettyimages | Christopher Furlong / Staff
de Ioana Mircea    |    19 Oct 2022   •   21:00

Preotul a predat șapte ani la Liceul Teologic din Târgu Jiu, iar în ultimele luni mai multe eleve le-au povestit părinților că profesorul le trimite mesaje indecente.

"A existat o sesizare depusă la unitatea noastră școlară de către un părinte, precum că eleva a fost abordată de un fost cadru didactic al unității noastre școlare, la oră târzie, pe o rețea de socializare",  a declarat Ștefan Vătafu, directorul liceului.

Deși mai multe fete susțin că au fost hărțuite de preotul de 34 de ani, una singură a depus plângere împotriva lui. Toate victimele vor fi însă audiate, dacă va fi nevoie.

"Urmează să evaluăm situația socio-familială, să le aducem la cunoștință serviciile de care pot beneficia în cadrul instituției, respectiv evaluare și consiliere psihologică și, bineînțeles, dacă se impune să urmeze un program de consiliere psihologică", a afirmat Lidia Bârsan, psiholog Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Profesorul susține că este nevinovat și că totul este o înscenare. Deși conducerea liceului i-a desfăcut contractul de muncă, el rămâne în continuare preot în comuna gorjeană Bălești.

×
Subiecte în articol: Târgu Jiu Băleşti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close