Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Preţul carburanţilor creşte. Cea mai mare diferenţă între benzină şi motorină

Preţul carburanţilor creşte. Cea mai mare diferenţă între benzină şi motorină

Preţul la combustibil a început, din nou, să crească. Este însă şi cea mai mare diferenţă între preţul benzinei şi cel al motorinei. Un plin de motorină de 50 de litri costă cu 4,5 lei mai mult decât acum o lună, în timp ce acelaşi plin de benzină este cu 6,5 lei mai ieftin comparativ cu aceeşi perioadă de timp

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2022   •   19:51

În cazul unui litru de benzină, de la începutul lunii preţul a crescut cu 0,26 de bani, în timp ce motorina s-a scumpit cu 0,36 de bani pe litru.

Scumpiri care se simt în bugetele românilor care ajung să dea şi aproape jumătate de salariu doar pe combustibil.

50 de litri de motorină costă acum cu 4,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, iar 50 de litri de benzină costă astăzi cu 6,5 lei mai puţin decât acum o lună. De altfel, este cea mai mare diferenţă între preţul combustibililor.

Unii români chiar au renunţat la ideea de a umple rezervorul.

"Au crescut şi preţurile, au crescut toate. Nici n-am mai făcut plinul, maxim jumătate de rezervor. Fac două-trei drumuri prin oraş, mai mult n-ai cum", spune un şofer.

Cel mai mult are de suferit industria transporturilor, pentru că majoritatea mașinilor şi camionetelor sunt pe motorină.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close